Pregătire pentru Campionatul European: Turcia - Suedia

Analiza meciuri

Turcia – Suedia

Joi seara vor fi cateva meciuri amicale interesante, iar unul dintre ele va fi in Antalaya unde se vor intalnit doua echipe calificate la Euro 2016, Turcia si Suedia. Ambele au terminat pe locul 3 in grupa preliminariilor, Turcia s-a calificat direct, in timp ce Suedia a trebuit sa treaca de baraj, unde a intalnit-o pe Danemarca. Sa adaugam ca aceste doua nationale s-au intalnit intr-un meci amical acum 2 ani, castigat de turci cu scorul de 2-1 in fata propriilor suporteri.

Turcia

Cu siguranta va incerca sa invinga si de aceasta data, mai ales ca este intr-o forma foarte buna in ultima vreme. Turcia a pierdut ultima data in noiembrie 2013, cand a intalnit-o acasa pe Brazilia intr-un duel amical, dupa care din urmatoareale 11 meciuri jucate, a obtinut 8 victorii si 3 remize. Egalul cu Grecia a fost ultimul din ele, dar dupa aceea a castigat 4 meciuri, unul din ele fiind amical cu Qatar. Cele 3 victorii din finalul preliminariilor, cu Olanda si Cehia in deplasare si Islanda acasa, i-au asigurat calificarea la Campionatul European, avand in vedere ca a fost cea mai buna echipa clasata pe locul 3. In acest fel, s-a menajat sa-si repare toate greselile facute la inceputul campaniei de calificare, reintorcandu-se la Euro, dupa o scurta pauza. In acest duel, antrenorul Fatih Terim nu va putea conta pe multi jucatori, printre care se numara: Kaya, Ekici, Ylmaz, Gulum, Kivrak si Aziz.

Suedia

Dupa ce a terminat pe locul 3, a trebuit sa joace barajul pentru calificare cu rivala sa Danemarca, in care s-a dovedit a fi mult mai buna, asa ca a meritat sa ajunga la Campionatul European. In meciul de acasa a castigat cu 2-1 multumita golurilor marcate de Ibrahimovic si Forsberg, iar in returul de la Copenhaga a condus cu 2-0 pana in minutul 76, dar a fost egalata pe final de meci. Intre timp a jucat doua meciuri amicale, mai mult cu rezervele, in care a terminat la egalitate cu Estonia acasa si a invins-o pe Finlanda in deplasare, asa ca duelul cu Turcia vine dupa o serie de 4 victorii si doua remize. Trebuie sa precizam ca antrenorul Hamren nu va putea conta pe Ibrahimovic in acest meci, asa ca Berg va fi singurul varf. Vor lipsi din cauza accidentarilor si jucatorii: Toivonen, Wendt si Svensson.

{{notification_msg}}