Play-off-ul Champions League: FC Porto – AS Roma

Analiza meciuri

FC Porto – AS Roma

Miercuri seara se vor termina toate meciurile din prima mansa al acestui play-off, care va decide echipele ce vor fi prezente in grupele Champions League. Unul din cele mai interesante dueluri se va da intre FC Porto si AS Roma. Ambele echipe au terminat pe locul 3 in campionatul trecut, motiv pentru care sunt nevoite sa joace in play-off. Va fi prima confruntare dintre aceste doua cluburi.

FC Porto

Gazdele au un moral bun inaintea duelului cu romanii, deoarece acum cateva zile au castigat cu 3-1 in prima etapa din campionat, in fata celor de la Rio Ave. Sezonul trecut a terminat in spatele rivalelor din Lisabona, Sporting si Benfica, iar acum isi doreste un nou titlu de campioana. Va trebui sa joace doua meciuri pentru a ajunge in grupele Champions League, impotriva unui adversar pe masura. FC Porto a incheiat faza grupelor din editia trecuta, pe locul 3 si a continuat in Europa League, unde a fost eliminata imediat de catre Borussia Dortmund. Nu a reusit sa obtina nici un trofeu in sezonul precedent, pierzand si finala Cupei, disputata cu Braga. Din cauza rezultatelor slabe, conducerea a hotarat sa vina pe banca tehnica experimentatul Nuno Santo. Ne asteptam sa vedem in teren cel mai puternic prim 11.

AS Roma

Va fi primul meci oficial din acest sezon pentru AS Roma, insa trebuie sa va reamintim ca in partidele de pregatire s-a descurcat foarte bine. Antrenorul Spaletti este multumit de jocul echipei si mai ales de forma in care se afla atacantul Dzeko, pe care probabil il vom vedea in echipa de start. Am mentionat deja ca AS Roma a terminat pe locul 3 campionatul trecut, avand o evolutie mai modesta undeva la mijlocul competitiei, lucru ce a costat-o si titlul. In luna ianuarie a sosit la echipa antrenorul Spaletti, care a imbunatatit jocul romanilor. AS Roma a fost oprita in saisprezecimile Champions League, din editia precedenta, de catre Real Madrid. In perioada de transferuri l-a pierdut pe mijlocasul Pjanic si pe fundasul Digne. Vor lipsi din cauza accidentarilor, jucatorii: Mario Rui, Szczesny si Rudiger.

{{notification_msg}}