Meci spectaculos în Turcia: Fenerbahce – Galatasaray

Analiza meciuri

Fenerbahce – Galatasaray

Duminica vom avea un derby in etapa cu numarul 11 din prima liga turca, in care se vor intalni doua mari rivale din Istanbul, Fenerbahce si Galatasaray. Ambele se afla in topul clasamentului, Fenerbahce ocupa locul 5, iar Galatasaray este pe pozitia a 4 a si are cu doua puncte mai mult. Fenerbahce este echipa mai in forma, deoarece vine dupa 4 victorii, in timp ce Galatasaray a pierdut de doua ori in ultimele 3 etape. In confruntarile directe din sezonul precedent scorul a fost egal in partidele din campionat, iar in finala Cupei Turciei, Galatasaray s-a impus cu 1-0.

Fenerbahce

Isi doreste sa obtina cele 3 puncte din acest meci si desigur sa castige titlul, pentru ca sezonul trecut campioana a fost o alta rivala din Istanbul, Besiktas. Dupa un start slab de campionat, jucatorii antrenorului Advocaat si-au revenit, iar in ultimele 3 etape au obtinut doar victorii, care au dus-o pe Fenerbahce pe locul 5. Este aproape sa treaca de faza grupelor in Europa League, avand in vedere ca mai sunt doua meciuri de jucat si se afla pe primul loc in Grupa A, la egalitate de puncte cu Feyenoord. Acum trebuie sa se concentreze asupra derby-ului cu Galatasaray, pentru ca daca va castiga, va urca pe locul 3 in clasament. Nu se stie daca il vom vedea in teren pe van Persie, insa cu siguranta vor lipsi Lens, Topal si Wiel.

Galatasaray

Nu se afla intr-o situatie tocmai placuta inaintea acestui derby, fiinda a fost infranta de doua ori in ultimele 3 etape. Ambele esecuri s-au conturat pe propriul stadion, cu Trabzonspor si cu liderul Basaksehir, iar acum se afla la 6 puncte distanta de prima pozitie. Pe de alta parte, Fenerbahce este in spate la doua puncte si va trebui sa fie foarte atenta. Jucatorii antrenorului Riekerink au obtinut victorii in Cupa, in duelul cu Dersimspor, o echipa dintr-o liga secunda si in campionat, in deplasarea de la Adanaspor. Oztekin si Cigerci au fost eliminati in acel meci si au lipsit din partida cu Basaksehir. Sigthorsson si Gunter vor absenta, deaorece acuza unele accidentari.

{{notification_msg}}