Meci interesant în Serie A: AC Fiorentina – SSC Napoli

Analiza meciuri

AC Fiorentina – SSC Napoli

Am ales sa facem analiza unui meci interesant intre doua echipe din partea de sus a clasamentului, in care se va intalni ocupanta locului 8, Fiorentina si Napoli, care in prezent se afla pe pozitia a 3 a si are cu 8 puncte mai mult. Aceasta diferenta s-a creat dupa ce Napoli a obtinut 3 victorii la rand, iar Fiorentina a fost infranta in ultimele doua etape, in deplasare. Ultima confruntare directa de pe acest stadion s-a incheiat 1-1, iar inainte de asta Napoli avea 4 triumfuri consecutive.

AC Fiorentina

Fiorentina nu a mai castigat un duel cu Napoli din martie 2014, iar pe teren propriu s-a impus acum 8 ani. Desigur ca este o motivatie in plus pentru echipa din Florenta sa castige cele 3 puncte in acest derby din Serie A. Pe teren propriu a inregistrat pana acum 4 victorii si tot atatea remize. In precedentele doua partide jucate acasa a castigat cu Palermo si cu Sassuolo cu acelasi scor, 2-1, iar apoi a pierdut cu Genoa si cu Lazio in weekend-ul trecut. Din acest motiv Fiorentina ocupa doar locul 8 in Serie A si are cu 7 puncte mai putin decat Milan, echipa de pe pozitia a 5 a, asa ca trebuie sa evolueze mult mai bine pentru a spera la un loc ce duce in cupele europene. Trebuie sa precizam ca s-a calificat in primavara Europa League si o va intalni pe Borussia M’gladbach. O veste buna pentru fani, este ca vor reveni in primul 11, Badelj si Salcedo.

SSC Napoli

Oaspetii din Napoli sunt intr-o forma buna inaintea acestui derby, avand in vedere ca in ultimele partide au obtinut 3 victorii cu un golaveraj de 13-3. Jucatorii antrenorului Sarri au castigat cu 3-0 duelul cu Inter, cel cu Torino cu 5-3, iar in deplasarea de la Cagliari s-au impus cu 5-0. Asadar, Napoli se afla pe locul 3 in clasament, la un punct distanta fata de Roma, ocupanta pozitiei secunde. Trebuie sa va reamintim ca Napoli s-a calificat in saisprezecimile Champions League, dupa ce a terminat prima in grupa, insa nu a avut noroc la tragerea la sorti si va juca cu Real Madrid. Probabil vom vedea aceeasi echipa de start ca in meciurile trecute, tinand cont ca Milik si Koulibaly sunt accidentati.

 

{{notification_msg}}