Meci echilibrat în La Liga: Villarreal – Athletic Bilbao

Analiza meciuri

Villarreal – Athletic Bilbao

Este un duel important intre doua echipe care se lupta pentru locurile ce duc in competitiile europene. Sunt vecine in clasament, mai exact Villarreal este pe 5, iar Athletic ocupa pozitia a 6 a. Ambele sunt intr-o forma asemenatoare, avand aceleasi rezultate in ultimele 6 partide. Au bifat cate 4 victorii si de doua ori au fost infrante. In precedentele 10 meciuri niciuna din ele nu a terminat la egalitate. In confruntarea directa din tur, Athletic Bilbao s-a impus cu 1-0.

Villarreal

Evolueaza variabil atat acasa, cat si in deplasare. Este interesant faptul ca in aproape doua luni nu a bifat nici o remiza. Dupa eliminarea din Europa League, a pierdut pe teren propriu in fata celor de la Real Madrid, cu toate ca a avut un avantaj de doua goluri, apoi a obtinut doua victorii. Multa lume se astepta ca sa inceapa o serie de rezultate pozitive, insa au urmat esecurile cu Las Palmas si Eibar. In etapa precedenta a castigat in deplasare cu Betis Sevilla. Antrenorul a facut mai multe modificari la echipa in ultima vreme, iar acum ne asteptam sa vedem un prim 11 puternic.

Athletic Bilbao

Cu doua victorii a ajuns pe locul 6, pozitie ce o califica in Europa League. Spera la pozitia a 4 a, care este ocupata de Sevilla, insa se afla la o diferenta de 8 puncte. In ultimele 5 dueluri s-a impus de 4 ori si o data a fost invinsa acasa de Real Madrid. La fel ca rivala din acest meci, nu a mai remizat de luna ianuarie. A triumfat in derby-urile cu Osasuna si Real Sociedad, iar in etapa trecuta a castigat cu 2-0 in fata celor de la Espanyol. Ambele goluri au fost inscrise de atacantul Aduriz, care a mai inscris si in partidele cu Osasuna si Real Madrid. Probabil Balenziaga si Williams vor fi titulari, pentru ca au fost menajati in ultima disputa.

{{notification_msg}}