Meci amical: Olanda – Italia

Analiza meciuri

Olanda – Italia

Doua nationale europene bine cunoscute, se vor intalni intr-un duel amical, doar ca una din ele se confrunta cu probleme in ceea ce priveste calificarea la turneul final din Rusia. Este vorba despre Olanda, care nu a participat nici la Euro 2016. Italia se descurca mult mai bine, insa mai are de muncit pana la final pentru a termina pe prima pozitie, mai ales ca face parte din aceeasi grupa cu Spania. Olandezii s-ar multumi si cu locul secund din grupa, pentru ca prin play-off poate spera sa ajunga la Campionatul Mondial din Rusia. Italienii impart primul loc cu spaniolii, iar in runda trecuta s-au impus in fata Albaniei, perioada in care Olanda a inregistrat cea de-a doua infrangere, in partida cu Bulgaria. Aceste doua echipe s-au intalnit in 2014, tot intr-un meci amical, castigat cu 2-0 de Italia.

Olanda

Putem spune ca trece printr-o criza mai lunga, daca ne gandim ca este ce-a dea doua campanie de calficare la rand, pe care o poate rata. A fost un dezastru faptul ca nu a jucat la Campionatul European din Franta, insa este posibil sa nu o vedem nici la turneul final din Rusia, cu toate ca are jucatori valorosi in lot. Dupa infrangerea cu Bulgaria, selectionerul Danny Blind a fost demis. Fred Grin va sta pe banca tehnica la aceasta confruntare cu Italia si ramane de vazut ce modificari va face la echipa. Defensiva este punctul slab, fiindca a primit gol in fiecare meci din preliminarii, chiar si cu adversari modesti, precum Belarus si Luxembourg. Cu siguranta vor fi unele schimbari in aparare, dar nu se stie daca va juca Robben.

Italia

Evolueaza pe masura asteptarilor, pentru ca a triumfat in 4 dispute, iar in una a terminat la egalitate. Singura remiza a fost cu Spania pe teren propriu si probabil ca duelul din retur va decide cine va castiga grupa. Dupa eliminarea din faza sferturilor de la Euro 2016, a pierdut un meci de pregatire cu Franta, iar apoi a urmat o serie de 6 partide fara infrangere. Pe langa egalul cu Spania, a remizat si cu Germania intr-un duel amical. In Macedonia, Italienii s-au impus cu 3-2, iar pe Albania au invins-o acasa cu 2-0, acum cateva zile. Ne asteptam ca selectionerul Ventura sa faca mai multe schimbari in primul 11.

{{notification_msg}}