Liga Europa:Athletic Bilbao - Dinamo Bucuresti

Analiza meciuri

Athletic Bilbao – Dinamo Bucuresti

Athletic nu si-a confirmat statutul de favorita in meciul tur incheiat 1-1, si totul se va decide la Bilbao. Athletic pleaca cu un usor avantaj dupa golul marcat in deplasare, iar Dinamo trebuie sa produca ceva spectaculos la Bilbao pentru a se califica. Campionatul in Romania a inceput iar Dinamo a invins etapa trecuta pe campioana Viitorul si dupa trei etape se afla sus in clasament in timp ce campionatul in Spania inca nu a inceput dar Athletic a jucat intre timp un meci amical cu Reus, pe care i-a invins cu 3-0.

Athletic Bilbao

Athletic nu trece prin cea mai buna perioada si nu a jucat prea bine la Bucuresti, dar golul marcat in deplasare ii avantajeaza, si acum trebuie sa fie atenti in acest meci pentru a se califica. Meciul tur a fost primul pentru noul antrenor Zigande si rezultatul se justifica prin faptul ca acesta nu a avut disponibili toti jucatorii si nu a putut alinia cea mai buna echipa in acest meci. Dintre jucatorii veniti vara aceasta doar Vesga a jucat la mijlocul terenului, Herrerin a intrat in poarta in locul lui Arrizabalaga, Itturaspe nu a jucat la mijloc si nici Williams in atac. Athletic a jucat un amical cu Reus, castigat cu 3-0, meci in care Williams a revenit si a marcat un gol si probabil ca il vom vedea titular in acest meci alaturi de San Jose si portarul Arrizabalaga, in timp ce Susaeta, Vesga si Herrerin vor fi rezerve.

Dinamo Bucuresti

Dinamo a inceput bine campionatul, in special in deplasare unde a obtinut doua victorii fara a primi gol, cea mai importanta fiind cu campioana Viitorul, dar a pierdut acasa cu 1-0 contra celor de la Botosani. In meciul cu Athletico, antrenorul Contra a facut unele modificari in echipa , titular a fost Katsikas si Busuladzic care a fost inlocuit de Rivaldinho, autorul singurului gol. In derbiul cu Viitorul, Dinamo a odihnit cativa titulari si pentru acest meci toti vor fi probabili titulari, alaturi de marcatorul din tur, atacantul Rivaldinho. 

{{notification_msg}}