Început de etapă în Bundesliga: Bayer Leverkusen – RB Leipzig

Analiza meciuri

Bayer Leverkusen – RB Leipzig

Va fi un meci intresant intre doua echipe care au surprins in acest sezon, Bayer din punct de vedere negativ, iar nou promovata Leipzig a reusit sa impresioneze multa lume pana acum. Probabil ca nimeni nu se astepta ca aceasta echipa sa imparta primul loc cu Bayern Munchen si sa nu fie invinsa dupa primele 10 etape. Pe de alta parte, Bayer a dezamagit, deoarece se afla pe pozitia a 8 a in Bundesliga, la 8 puncte distanta de lider. Bayer Leverkusen a castigat ultimele 3 partide, din care una in Champions League, in timp ce Leipzig vine dupa 5 triumfuri consecutive. Vineri seara va avea loc prima confruntare dintre aceste doua cluburi.

Bayer Leverkusen

Cand a inceput sa joace mai bine a venit pauza pentru meciurile nationalelor, insa nu este un lucru rau pentru ca mai are multe dueluri de disputat in acest sezon. Nici eliminarea din Cupa Germaniei nu e o problema, asadar trebuie sa se concentreze pe campionat si Champions League, unde ultima oara a obtinut o victorie importanta in fata lui Tottenham. In Bundesliga a invins-o in deplasare pe Wolfsburg, iar in etapa precedenta s-a impus in meciul cu Darmstadt. Scorul final a fost 3-2 si cu toate ca a dominat partida, a incasat doua goluri pe teren propriu. Este aproape de o calificare in saisprezecimile Champions League, dupa ce a infrant-o pe Tottenham. Va reveni in primul 11, Volland si nu se stie daca il vom vedea din primul minut pe Aranguiz.

RB Leipzig

A impresionat pana acum in Bundesliga, avand in vedere ca este o nou promovata. Echipa din estul Germaniei a aratat ca isi merita pozitia in clasament. Este la egalitate de puncte cu liderul Bayern, doar ca are un goleveraj mai slab. Marea intrebare e cat va putea rezista in acest stil. In etapa precedenta a trecut lejer de Mainz, reusint sa inscrie 3 goluri in prima repriza. Forsberg si T. Werner au facut un meci grozav atunci. Leipzig este periculoasa in atac, insa dispune si de o aparare foarte buna. Ilsanker va face parte din echipa de start, iar Bernardo si Klostermann vor lipsi din cauza ca sunt accidentati. 

{{notification_msg}}