Finala FA Cup: Arsenal – Chelsea

Analiza meciuri

Arsenal – Chelsea

Una din cele mai interesante competitii din Anglia FA Cup se sfarseste si in finala se vor intalni doua echipe din Londra, Arsenal si Chelsea. Este a doua sansa pentru echipa de pe Stamford Bridge sa castige inca un trofeu, avand in vedere ca a obtinut titlul in Premier League. “ Tunarii” au terminat campionatul pe locul 5 si nu vor participa in Champions League. In confruntarile directe din acest sezon de fiecare data a castigat gazda, Chelsea cu 3-1 si Arsenal cu 3-0.

Arsenal

La inceputul sezonului a fost in topul clasamentului din Premier League, apoi s-a vazut oboseala din cauza meciurilor europene. Apoi au mai fost si probleme cu accidentarile si astfel Arsenal s-a indepartat de primele locuri. Totusi spre final a obtinut 5 victorii consecutive, dar nu au fost de ajuns pentru a termine pe o pozitie ce duce in Champions League. A incheiat sezonul la un punct in spatele ocupantei locului 4, Liverpool si nu o vom mai vedea in grupele celei mai puternice competitii dintre cluburi, asa cum ne-am obisnuit in ultima vreme. In runda precedenta a eliminat-o pe Manchester City, iar acum jucatorii antrenorului Wenger se concentreaza la maxim asupra acestei finale cu Chelsea. Pe lista indisponibililor se afla: Cazorla, Koscielny, Perez, Paulista si Oxlade–Chamerlain.

Chelsea

Nu se confrunta cu probele de lot si va face tot posibilul sa castige finala de pe Wembley. A bifat 7 victorii la rand, 6 in Premier League si una in semifinala FA Cup, in fata celor de la Tottenham. Aceasta a fost singura adversara din lupta pentru titlu, insa jucatorii antrenorului Conte au evoluat foarte bine, iar soarta titlului a depins doar de ei. In ultimele doua etape au marcat 9 goluri in partidele cu Sunderland si Watford. Acum vor intalni o defensiva cu probleme, asa ca ne asteptam sa vedem un meci spectaculos.

{{notification_msg}}