Finala Cupei Italiei: Juventus - AC Milan

Analiza meciuri

Finala Cupei Italiei - Juventus - AC Milan

In seara aceasta se disputa finala Cupei Italiei, ce le aduce in scena pe Juventus - detinatoare titlului si totodata echipa ce se afla in fruntea clasamentului din Serie A si AC Milan, ocupanta locului sase in acest moment. Aceste doua echipe s-au mai intalnit in finala cupei in urma cu doi ani, Juventus reusind victoria in prelungiri. Juventus castiga ambele meciuri disputate intre cele doua din acest sezon.

Juventus

Are o serie de patru victorii impotriva Milanului, prima dintre ele datand de la inceputul primului an din Cupa Italiei, ca apoi sa urmeze trei victorii in Serie A, ceea ce ne poate sugera ca vor porni finala ca mare favorita. Aflandu-se la sase puncte in fata celor de la Napoli, ocupanta locului secund in clasamentul intern - la distanta de  doar doua etape ramase - iar in ultima va infrunta codasa clasamentului Verona, acestia se vor concentra la maxim pentru aceasta finala, inaintea careia nu vor putea conta pe serviciile fundasilor Sciglio si Howedes, mijlocasului Sturaro si atacantului Mandzukic, in timp ce Chellini va reveni dupa suspendare.

AC Milan

Acestia beneficiaza de o ocazie nemaipomenita - castigarea Coppa Italia, dat fiind faptul ca ocupa doar pozitia a sasea in clasament in momentul actual. Milan a dovedit mereu motivatie la cote maxime in meciurile jucate impotriva marelor rivale din Torino, iar de aceasta data avandu-l ca antrenor pe carismaticul Gatusso cu siguranta ii va pregati si le va inspira motivatia necesara pentru a face un meci de calitate pe stadionul Olympico. Dupa o serie de rezultate nefavorabile in campionat, acestia reusesc doua victorii in ultimile doua etape, invingand Bologna cu scorul 2-1 si 4-1 impotriva Veronei. In urma celor doua victorii acestia se vor afla intr-o dispozitie buna pentru disputarea finalei, in care nu vor putea conta pe fundasul Conti si mijlocasul Biglia, ambi accidentati.

{{notification_msg}}