Finala Cupei Franţei: Olympique Marseille – Paris Saint-Germain

Analiza meciuri

Olympique Marseille – Paris Saint-Germain

In acest weekend vom afla care este si castigatoarea Cupei Frantei. Se va intalni campioana PSG, cu Marseille, echipa care a terminat pe locul 13 campionatul. Parizienii au castigat ambele meciuri din campionat cu scorul de 2-1 si de asemenea trebuie sa precizam ca PSG are 9 victorii consecutive in fata celor de la Olympique Marseille.

Olympique Marseille

Echipa din sudul Frantei nu se va da la o parte in acest duel de pe Stade de France cu toate ca favorita este clar, campioana Paris Saint-Germain. Dupa venirea antrenorului Passi in locul lui Spaniard Michel, la sfarsitul lunii trecute, Marseille a suferit o infrangere cu 1-0, in cea de a doua mansa a semifinalei Cupei Frantei, cu echipa din liga secunda, Sochaux. In schimb, in campionat a obtinut doua victorii si doua remize. Olympique Marseille a avut parte de un sezon dezamagitor, in care a terminat pe locul 13 in campionat, a fost eliminata din Cupa Ligii si apoi a fost oprita in Europa League de spaniolii de la Athletic Bilbao. A reusit sa se califice in finala Cupei Frantei, pentru ca a intalnit adversari slabi din ligile inferioare, precum: Ganville, Trelissac si Sochaux. Nu-i vom vedea pe teren in duelul de sambata pe N’Koudou si Diaby.

Paris Saint-Germain

Inaintea acestei finale, campioana PSG a castigat 6 meciuri si a terminat o data la egalitate. A dominat in toate competitiile din Franta, avand in vedere ca si-a asigurat al patrulea titlu la rand, cu doua luni inainte de final si a castigat Cupa Ligii, dupa ce a invins-o in finala pe Lille cu scorul de 2-1. Asta inseamna ca cei de la PSG vor avea sambata seara sansa sa castige cel de-al treilea trofeu in acest sezon. In Champions League a fost oprita in sferturile de finala de catre Manchester City. Saptamana trecuta parizienii i-au invins cu 4-0 pe cei de la Nantes, in ultima etapa din Ligue 1. Antrenorul nu se va putea baza in aceasta finala pe mijlocasul Veratti, deoarece este accidentat.

{{notification_msg}}