Finala Champions League: Real Madrid – Atletico Madrid

Analiza meciuri

Real Madrid – Atletico Madrid

Finalul acestei editii Uefa Champions League, ne aduce fata in fata un ultim duel intre doua echipe care provin din aceeasi tara, fiind inca o confirmare a faptului ca fotbalul spaniol domina Europa, dupa cum s-a vazut si in Europa League, unde trofeul a ajuns in vitrina celor de la FC Sevilla. De asemenea si anul trecut ambele competitii au fost castigate tot de echipe spaniole. Este clar ca trofeul Champions League va ramane in orasul Madrid, insa ramane de vazut care va fi castigatoarea acestei finale. Real a adunat 10 astfel de trofee, dar si-l doreste si pe cel de-al 11 lea pentru a uita mai repede, ca nu a reusit sa devina campioana in Spania, in timp ce Atletico Madrid se afla aproape de a deveni pentru prima data in istorie, campioana Europei. Jucatorii Realului sunt intr-o forma mai buna, deoarece nu au mai fost invinsi de mult timp, pe cand Atletico a pierdut doua din ultimele 3 partide. Putem spune ca in ultimii ani Atletico a fost mai buna in duelurile directe cu Real Madrid, insa acum doi ani a pierdut finala Champions League in fata “galacticilor”. Aceasta finala se va juca pe stadionul San Siro din Milano.

Real Madrid

Real este echipa cu cele mai multe astfel de trofee si se afla din nou in finala. Isi doreste ca acest sezon sa devina unul de succes, tinand cont ca a terminat pe locul doi in La Liga, iar din Cupa Spaniei a fost eliminata. A fost foarte aproape de a deveni campioana in Spania, dupa ce rivala Barcelona a comis cateva erori, insa a incheiat campionatul pe pozitia secunda, la un punct distanta de catalani. Real Madrid a triumfat in ultimele 12 dueluri din La Liga, unde ultima data a fost invinsa pe Santiago Bernabeu, chiar de Atletico Madrid. A pierdut o data si in Champions League, in faza sferturilor, cu Wolfsburg, unde a mai remizat de doua ori fara goluri. Putem afirma ca nu a primit gol in ultimele 3 confruntari din aceasta competitie, Wolfsburg fiind singura echipa ce a reusit sa marcheze in poarta sa, dintre toate meciurile de dupa faza grupelor. Singurul absent va fi fundasul Varane.

Atletico Madrid

Isi doreste enorm de mult sa-si ia revansa fata de finala de acum doi ani, cand a fost egalata de Real in ultimul minut al meciului, iar apoi a fost infranta dupa reprizele de prelungire. O alta motivatie in plus pentru Atletico, este ca nu castigat niciodata aceasta competitie, iar acum dispune de o echipa grozava care poate realiza aceasta mare performanta. A fost eliminata de Celta Vigo in sferturile Cupei Spaniei, iar in La Liga a terminat pe locul 3, fiind depasita de Real in utlimele etape. Atletico Madrid a pierdut de 3 ori in aceasta editie Champions League, de fiecare data cu acelasi scor, 2-1 si totodata 4 din cele 6 infrangeri din campionat au avut tot acelasi rezultat. Se stie ca punctul forte al acestei echipe este defensiva, care a primit doar 18 goluri in La Liga, iar in 12 meciuri de Champions League a incasat 7 goluri. Antrenorul Simeone va avea la dispozitie toti jucatorii pentru aceasta finala, insa ramane de vazut care va fi echipa de start.

{{notification_msg}}