Final de etapă în La Liga: Eibar – Athletic Bilbao

Analiza meciuri

Eibar – Athletic Bilbao

Doua rivale din “tara bascilor” se vor intalni in ultimul meci al etapei cu numarul 33 din La Liga. Ocupanta locului 8, Eibar are cu 3 puncte mai putin decat Athletic Bilbao care se afla pe pozitia a 6 a. In precedentele 4 etape ambele au bifat 3 victorii si un esec. Confruntarea din tur s-a incheiat cu victoria celor din Bilbao cu 3-1.

Eibar

Spera sa castige acest derby, mai ales pentru ca o va egala la puncte pe Athletic Bilbao. Eibar a pierdut in etapa trecuta pe terenul lui Betis cu 2-0, iar Bilbao s-a impus cu 5-1 acasa, in fata celor de la Las Palmas. Putem spune ca Eibar este una din suprizele placute ale acestui sezon si cu toate ca are un buget foarte mic, se lupta pentru un loc ce duce in Europa League. Evolueaza cel mai bine pe teren propriu si ne asteptam sa vedem o tactica ofensiva in aceasta partida. Antrenorul Mendilibar nu se poate baza pe serviciile jucatorilor: Arbill, Pena, Rico, Ramis, Lejuene si Nana.

Athletic Bilbao

Ne-am obisnuit sa o vedem jucand in Europa League pe Athletic Bilbao si sanse mari ca si in sezonul viitor sa fie in aceasta competitie. Cu 6 etape inainte de final, ocupa locul 7, la doua puncte in spatele rivalei Real Sociedad care a castigat in aceasta etapa si care se afla pe ultima pozitie ce duce in cupele europene. Nici Villarreal nu este departe, asadar vom vedeam o lupta crancena pana la final intre 4 echipe. Ramane de vazut daca jucatorii antrenorului Valverde vor remiza cu una dintre aceste adversare care concureaza pentru locurile ce duc in Europa Leaguea. Eibar trebuie sa fie atenta pentru ca Bilbao are un moral bun inaintea meciului, avand in vedere ca a triumfat cu 5-1 etapa precedenta. Din cauza accidentarilor vor lipsi Balenziaga si Elustondo.

{{notification_msg}}