Europa League: Feyenoord Rotterdam – Fenerbahce

Analiza meciuri

Feyenoord Rotterdam – Fenerbahce

Este un alt meci interesant care va decide cine va merge in saisprezecimile Europa League, avand in vedere ca Feyenoord este la 3 puncte in spatele liderului Fenerbahce si la doua puncte distanta de Manchester United care va juca cu ucrainienii de la Zorya. Prima intalnire dintre aceste doua echipe s-a incheiat cu scorul de 1-0 pentru Fenerbahce.

Feyenoord Rotterdam

Din acest motiv Feyenoord are cu 3 puncte mai putin decat Fenerbahce. Chiar daca acum va castiga cu acelasi scor, tot turcii vor fi pozitionati mai bine, datorita golaverajului. Singura optiune de calificare este aceea in care Manchester United va pierde sau va remiza in Ucraina, Feyenoord va trebui sa castige. Antrenorul van Bronckhorst a anuntat o tactica ofensiva, deoarece are nevoie de o victorie cu multe goluri. Olandezii sunt in stare sa faca un asemenea rezultat, avand in vedere ca in ultimele 3 dueluri din campionat au inscris de 12 ori. In acea perioada a invins-o pe Zwolle cu 3-0, pe Sparta Rotterdam cu 6-1 si a remizat 3-3 cu Utrecht. Acum este pe primul loc la egalitate de puncte cu Ajax. Din cauza accidentarilor vor lipsi van Beek, Vermeer si Kongolo.

Fenerbahce

Am mentionat la inceput ca se afla intr-o situatie mult mai buna decat Feyenoord inaintea acestui duel, fiindca se poate califica si cu o infrangere la limita. Asadar ne asteptam ca antrenorul Advocaat sa foloseasca o tactica defensiva. Etapa trecuta din campionat, Fenerbahce a remizat fara goluri cu rivala Besiktas. Probabil ca antrenorul va folosi aceeasi echipa de start, incercand sa dea lovitura pe contraatac. Fanii au asteptari mari de la atacantul van Persie. Nu-i vom vedea in partida de joi pe Fernandao si Chahechouh.

{{notification_msg}}