Euro 2016: Ţara Galilor – Irlanda de Nord

Analiza meciuri

Tara Galilor – Irlanda de Nord

Tinand cont ca 4 din 5 echipe din Regatul Unit s-au calificat in optimi, il putem considera un mare success, insa pentru aceste doua nationale este cu adevarat o performanta. Cu siguranta una din cele 4 echipe va fi prezenta in sferturile de finala, avand in vedere ca intr-o partida se intalneste Irlanda de Nord cu Tara Galilor. La inceput nu se gandea nimeni ca vor ajunge la acest Campionat European, insa Tara Galilor a uimit si reusit sa castige grupa din care a facut parte, in timp ce Irlanda de Nord a reusit calificarea dupa ce a incheiat pe pozitia a 3 a in faza grupelor. In luna martie din acest an, cele doua nationale s-au confruntat intr-o partida amicala ce s-a terminat cu o remiza 1-1.

Tara Galilor

A fost o atmosfera grozava la echipa, ceea ce a si adus aceste rezultate foarte bune. Nu s-a aparat in primul duel cu Slovacia, asa cum se astepta toata lumea, ba din contra a jucat curajos si a reusit o victorie foarte importanta. In meciul cu Anglia a evoluat intr-o formula mai defensiva, dar a fost aproape sa triumfe multumita golului marcat de Bale, insa a fost egalata in minutele de prelungire. In partida cu Rusia a fost presata, dar la final a obtinut cele 3 puncte ce au facut sa termine prima in grupa. Din minutul 20 conducea cu 2-0, iar cel de-al treilea gol a fost inscris de vedeta Bale. Ramane de vazut ce echipa va trimite in teren selectionerul Coleman, avand in vedere ca trebuie sa aleaga intre Vokes si Robson-Kanu.

Irlanda de Nord

Este una din cele mai mari surprize de la acest Euro, insa nu trebuie sa uitam ca a castigat grupa din preliminarii. A pornit ca si outsider intr-o grupa din care a facut parte: Ucraina, Polonia si Germania. Nord irlandezii au terminat pe locul 3, cu o singura victorie si doua infrangeri si a fost una din echipele ce s-au calificat in optimi din aceasta postura. Irlanda de Nord a invins-o surprinzator pe Ucraina cu 2-0, iar in urmatorul meci a jucat foarte bine impotriva Germaniei, cu toate ca a pierdut cu 1-0. Selectionerul O’Neill a introdus in teren aceeasi echipa in confruntarile cu Ucraina si Germania, iar acum ne asteptam sa nu fie schimbata nici in partida din optimi cu Tara Galilor. Vom vedea cine va juca in atac, K.Lafferty sau Washington.

{{notification_msg}}