Euro 2016: Portugalia – Austria

Analiza meciuri

Portugalia – Austria

Nu putem spune ca Portgalia si Austria au dezamagit foarte tare in primul lor meci de la Euro, dar totusi fac parte din acele echipe nationale cu pretentii. Portugalia a dominat meciul cu Islanda, in care a avut o posesie buna, insa nu a avut foarte multe ocazii de gol si pana la urma a trebuit sa se multumeasca cu un rezultat de egalitate. Austria a pierdut in duelul precedent cu Ungaria, cu scorul de 2-0. Acum austriecii trebuie sa-si joace sansa cu Portugalia si sa incerce sa obtina o victorie pentru a mai putea spera la calificare. Ultima intalnire directa dintre aceste doua nationale a fost in preliminariile pentru Campionatul European din 1996. Portugalia a castigat acasa 1-0, iar in Austria remizat.

Portugalia

Este favorita grupei insa nu a impresionat deloc in meciul trecut. Are in lot cativa jucatori foarte valorosi, insa nici Ronaldo nu a putut face mare lucru in acea partida. Nu a avut multe ocazii de poarta, dar s-a vazut clar ca a dominat la mijlocul terenului. A ratat cateva sanse bune de a inscrie si era sa piarda pe final, deoarece defensiva a cedat de cateva ori. Antrenorul Santos a inceput meciul cu Nani si Ronaldo in atac, iar la mijloc au fost jucatori de calitate care au facut ca echipa sa aiba o posesie foarte buna. Este posibil sa-l vedem titular pe Quaresma, iar Nani va juca pe flanc si Cristiano Ronaldo va fi atacant central. Probabil si la mijlocului terenului vor fi Sanches si W.Carvalho, iar Vierinha va sta pe banca.

Austria

A avut parte de rezultate foarte bune in preliminarii, insa a debutat cu o infrangere la acest turneu final. S-au vazut cateva puncte slabe in meciurile de pregatire, unde nu a evoluat la fel ca in campania de calificare. A pierdut in partidele amicale cu Tucia, Olanda si Elvetia. Dupa aceea a venit meciul cu Ungaria, in care putem sa zicem ca a dominat pana cand portarul a fost invins prima data. A urmat eliminarea fundasului Dragovic, care a primit cel de-al doilea cartonas galben si Austria a fost nevoita sa joace cu un om mai putin din minutul 66. Cel mai bun mijlocas Junuzovic s-a accidentat si acest lucru s-a simtit la mijlocul terenului. Probabil antrenorul Koller ii va inlocui pe Dragovic, Junuzovic si Harnik cu Prodl, Shopf si Sabitzer. Austria va trebui sa se concentreze mai mult in acest meci cu Portugalia, deoarece un rezultat negativ ar insemna eliminarea din grupe.

{{notification_msg}}