Euro 2016: Germania – Ucraina

Analiza meciuri

Germania – Ucraina

Este un derby primul meci din grupa C, in care va fi una din principalele candidate la castigarea trofeului. Mai exact, este vorba despre Germania, care daca nu va castiga grupa va fi o surpriza, iar Ucraina este cotata un pic mai bine decat Polonia, asa ca se va vedea in duelul direct care va merita sa mearga mai departe. Oricum totul e posibil, chiar si in acest meci in care fosta campioana mondiala nu este chiar in forma, iar ucrainienii pot invinge pe oricine. Dupa ce a castigat grupa, Germania a avut o evolutie variabila in duelurile amicale, pierzand chiar cu Slovacia, in timp ce Ucraina nu a facut nici un pas gresit in cele 4 meciuri de pregatire. Ultimul duel dintre aceste echipe nationale a fost unul amical, care s-a incheiat cu scorul 3-3, in anul 2011. S-au intalnit de 5 ori in total, Germania triumfand in doua confruntari, iar 3 partide s-au incheiat la egalitate.

Germania

Multa lume se asteapta ca detinatoarea Cupei Mondiale sa straluceasca la acest Campionat European si probabil sa-l castige, insa va trebui sa evolueze la un nivel inalt pentru a realiza aceasta performanta. Are multi jucatori buni, insa unii lipsesc din cauza accidentarilor, dar sa nu uitam ca jocul de echipa poate fi decisiv la o asemenea competitie. A intampinat unele probleme in preliminarii, insa a reusit sa castige grupa. In meciurile amicale dinaintea Campionatului European, nu a evoluat grozav, vazandu-se cateva probleme mari in jocul echipei. Ceea ce ii ingrijoreaza pe nemti, este infrangerea suferita acasa in fata Slovaciei. A castigat cu 2-0 ultimul meci de pregatire cu Ungaria, jucand cu cei mai in forma jucatori. Nationala Germaniei nu s-a putut baza pe serviciile mijlocasului Reus nici in partidele de pregatire, iar in duelul cu Ucrania nu va evolua fundasul Rudiger si nici Hummels nu este recuperat complet. Probabil atancatul Gomez va sta si el pe banca de rezerve, iar Gotze si Draxler vor fi titulari.

Ucraina

S-a calificat la Campionatul European, dupa ce a reusit sa treaca de baraj. Este al doilea Euro la care participa Ucraina, primul fiind in 2012 cand a fost gazda alaturi de Polonia. Atunci a fost eliminata imediat dupa faza grupelor. Acum cu siguranta isi doreste sa ajunga mai departe, insa nu va fi deloc usor. In preliminarii a fost o perioada pe locul doi in spatele Spaniei, dar pana la final Slovacia a trecut in fata ei si a terminat pe pozitia a 3 a. In ultimele doua meciuri de pregatire a marcat de 7 ori, 4 goluri in poarta Romaniei si 3 in cea a Albaniei. Interesant este faptul ca au inscris jucatori diferiti si probabil aceeasi echipa o va infrunta pe Germania. Ne asteptam sa-i vedem in teren pe atacantul Seleznev si mijlocasul Zinchenko, deoarece antrenorul Fomenko a decis sa nu-i includa in lotul pentru Euro, pe atacantii Gladki si Kravets.

{{notification_msg}}