Euro 2016: Franţa – Albania

Analiza meciuri

Franta – Albania

In partea a doua a fazei grupelor, avem un meci din grupa A, in care se confrunta doua echipe ce au avut un start diferit la acest Campionat European. Gazda turneului, s-a luptat mult si a obtinut greu victoria cu 2-1 in fata Romaniei, iar Albania a fost invinsa in primul sau meci cu Elvetia, la limita cu scorul de 1-0. Aceste doua nationale s-au intalnit ultima data anul trecut Albania, intr-un duel amical castigat surprinzator de echipa gazda, care a intrerupt seria de rezultate pozitive a Frantei, formata din 4 victorii si o remiza.

Franta

Toate acestea ne arata ca Albania a devenit o echipa ce poate sa puna probleme oricui, asadar jucatorii antrenorului Deschamps vor trebui sa evolueze foarte bine in meciul de miercuri seara care se va juca in Marsilia, pentru a obtine victoria. In primul meci, Franta a reusit sa castige cu Romania, dupa ce a marcat in minutul 89 jucatorul Payet, dintr-un sut fabulos din afara careului. Inainte de asta, Giroud a fost cel care a deschis scorul in minutul 57, insa Romania a egalat destul de repede printr-un penalty transformat de Bogdan Stancu. Schimbarile facute de antrenorul Deschamps in acel meci au fost inspirate, asa ca este posibil sa-i vedem in primul 11 pe jucatorii Coman si Martial in locul lui Griezmann si Pogba.

Albania

Nu a fost favorita in primul sau meci si a pierdut cu 1-0 in fata Elvetiei. Totusi a fost foarte aproape sa egaleze in minutul 88 prin jucatorul Gashi, dar portarul elvetian a avut parte de o intereventie salvatoare si prin urmare, Elvetia a castigat cu ajutorul golului marcat in startul partidei. Albania a fost periculoasa prin unele contraatacuri, insa dupa minutul 36 a ramas in 10 oameni si a fost nevoita sa se apere. A avut o ocazie mare in finalul partidei si a ratat sansa de a incepe acest meci cu Franta, cu un punct in clasament, care ar fi insemnat foarte mult pentru moralul echipei. Probabil ca pe postul lui Cana va juca Ajeti, iar in atac este posibil sa-l vedem pe Cikalleshi in locul lui Sadiku.

{{notification_msg}}