Duel interesant în La Liga: Athletic Bilbao – Celta Vigo

Analiza meciuri

Athletic Bilbao – Celta Vigo

Doua echipe ce evolueaza in Europa League se vor intalni in ultimul meci al acestei etape din La Liga. Athletic Bilbao si Celta Vigo s-au calificat in saisprezecimile competitiei. In campionat Celta nu straluceste si se afla in partea de jos a clasamentului. Etapa trecuta a fost infranta pentru a 3 a oara in acest sezon. De asemenea si Athletic Bilbao a pierdut in runda precedenta, in fata celor de la Betis Sevilla. In confruntarile directe din campionatul trecut, Athletic s-a impus in ambele dueluri, iar in Cupa, Celta a fost mai buna.

Athletic Bilbao

Evolueaza variabil, cum s-a vazut dupa infrangerea cu Las Palmas. A avut o serie de 3 meciuri fara sa fie invinsa, in campionat, in Cupa si in Europa League. In duelul cu Betis a pierdut cu 1-0 si a primit gol destul de repede. Inainte de acel meci s-a impus cu 3-1 in fata celor de la Eibar. Nu au jucat Raul Garcia si Aduriz, insa Athletic tot a reusit sa marcheze de 3 ori. Cel mai bine evolueaza pe teren propriu si cu siguranta va incerca sa castige aceasta disputa cu Celta. Lekue si Boveda vor fi titulari, iar Laporte va absenta din cauza suspendarii.

Celta Vigo

Weekend-ul trecut a suferit un esec in fata Sevilliei, care a pus capat un serii pozitive de rezultate. S-a calificat in primavara Europa League si a obtinut o victorie in Cupa cu Murcia, dupa care s-a impus in campionat, in duelul cu Granada si apoi a remizat cu Betis. In partida cu Sevilla a incasat 3 goluri in repriza secunda. Are probleme in defensiva, deoarece a primit 6 goluri in doua etape. O veste rea e ca atacantul Orellana va lipsi, fiindca este accidentat. Radoja, Wass si Bongonda vor fi titulari.

{{notification_msg}}