Duel în La Liga: Valencia – Athletic Bilbao

Analiza meciuri

Valencia – Athletic Bilbao

Acest meci poate fi numit derby-ul etapei, insa doar daca ne uitam la numele echipelor, fiindca in clasament Valencia se afla in partea de jos a clasamentului. Athletic Bilbao ocupa locul 7 si se lupta in continuarea pentru o pozitie ce duce in Europa League, competitie in care este prezenta in fiecare an, de ceva timp. Bascii au castigat recent in Europa League, dar si in etapa trecuta din La Liga. Valencia evolueaza doar in campionat si vine dupa o serie de 3 meciuri fara victorie. Confruntarea directa din tur s-a incheiat cu triumful lui Athletic Bilbao cu 2-1, dupa o rasturnare de scor.

Valencia

Cele doua victorii consecutive cu Espanyol si Villarreal, sunt un semn de revenire pentru Valencia, care s-a distantat un pic de zona retrogradabila. Apoi a pierdut doua partide in care a incasat 7 goluri, cu adversare nu foarte puternice. A condus cu 1-0 in deplasarea de la Las Palmas, dar a fost infranta cu 3-1. De un esec usturator a avut parte in disputa cu Eibar, in care a fost invinsa cu 4-0. Cu moralul afectat, a remizat fara goluri in deplasare cu Betis. Antrenorul Voro a facut cateva modificari in echipa de start, in ultima perioada, insa nu s-au vazut rezultate bune, ci din contra. Rodrigo si Santi Mina vor lipsi, pentru ca sunt accidentati.

Athletic Bilbao

Este aproape de locurile ce duc in competitiile europene, mai exact in Europa League. In mansa retur va juca in deplasare cu cipriotii de la APOEL Nicosia si are sanse mari sa se califice in faza urmatoare. In primul meci a castigat cu 3-2 si putem spune ca este favorita, dar inainte trebuie sa o infrunte pe Valencia. Athletic Bilbao este o echipa care evolueaza mult mai bine pe teren propriu, reusind sa revina in mai multe partide in care a fost condusa. Acum este obosita din cauza meciului din Europa League, iar Valencia poate fi un adversar care sa ii creeze probleme. In acest meci nu vor putea evolua Santi Mina si Rodrigo, ambii fiind accidentati.

{{notification_msg}}