Duel în Bundesliga: Mainz 05 – Borussia Dortmund

Analiza meciuri

Mainz 05 – Borussia Dortmund

Putem spune ca Mainz evolueaza slab in Bundesliga, fiindca a fost prezenta in grupele Europa League. Borussia Dortmund a inceput sa joace mult mai bine in partea secunda a sezonului si este in drumul spre locurile din top ce duc in Champions League. De asemenea trebuie sa precizam ca s-a calificat in faza urmatoare din Cupa Germaniei. In intalnirea directa din tur, echipa din Dortmund s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-1.

Mainz 05

Dupa pauza de iarna Mainz a fost infranta de Eintracht Frankfurt si a remizat cu Cologne. In ultimul duel nu a inscris si s-a terminat 0-0. A fost cel de-al treilea rezultat de egalitate pentru Mainz din acest sezon. In aceasta iarna a pierdut doi jucatori importanti, Clemens si Malli. O alta problema este absenta atacantului Cordoba, care va lipsi din cauza suspendarii. Este posibil sa-i vedem in primul 11 pe Donati si Gbamin, iar De Blasis si Ramalho vor fi rezerve.

Borussia Dortmund

A terminat anul calendaristic cu 4 remize, din care 3 in campionat si una in Champions League. In primul meci dupa scurta pauza de iarna era favorita in fata lui Werder Bremen. A jucat cu un om in plus in repriza secunda, deoarece portarul echipei adverse a fost eliminat, insa golul victorie a reusit sa-l inscrie cu 20 de minute inainte de final. Se simte lipsa lui Aubameyang, care a fost convocat la echipa nationala pentru duelurile de la Cupa Africii. Schmelzer s-a accidentat in partida precedenta si probabil va fi inlocuit de Durm. Borussia Dortmund va juca ofensiv in Mainz, fiindca Guerreiro si M.Gotze vor fi titulari. Poarta va fi aparat de Burki.

{{notification_msg}}