Duel în Bundesliga: Borussia Dortmund – SC Freiburg

Analiza meciuri

Borussia Dortmund – SC Freiburg

Un lucru in comun pe care il au aceste rivale este ca nu au remizat pana acum, insa ambele s-au calificat in faza urmatoare din Cupa si Borussia a obtinut o victorie in primul meci din Champions League. Referitor doar la Bundesliga, Borussia Dortmund a inregistrat 3 triumfuri si o data a fost infranta, in timp ce Freiburg a acumulat doua victorii si in doua partide a fost infranta. In etapa precedenta ambele au castigat, dar cand vine vorba de confruntarile directe, echipa din Dortmund este mai buna, fiindca s-a impus de 21 de ori , iar Freiburg doar in 3 intalniri.

Borussia Dortmund

A fost infranta o singura data in acest sezon, insa cand ne uitam peste ultimele 3 partide, nu ne putem da seama cum s-a intamplat sa aiba parte de un esec. Jucatorii Borussiei au reusit sa marcheze 17 goluri in precedentele 3 meciuri. Infrangerea din Leipzig a fost doar o zi neagra pentru cei din Dortmund si nu au marcat nici macar un gol. S-a impus in fata polonezilor de la Legia cu 6-0, in prima partida din grupele Champions League, apoi cu acelasi scor a infrant-o pe Darmstadt in campionat. In etapa trecuta a castigat cu 5-1 in deplasarea de la Wolfsburg si a aratat din nou ca este cu adevarat o forta, mai ales in atac. Ne-am obisnuit sa-l vedem pe antrenorul Tuchel facand regulat schimbari in primul 11, insa toate au dat rezultat. Vor face parte din nou, din echipa de start, M.Gotze, Aubameyang si Piszczek, iar Bartra va lipsi pentru ca este accidentat. In locul sau va intra Ginter si este posibil sa-l vedem titular si pe Castro.

SC Freiburg

A inceput bine noul sezon si poate fi multumita de cele doua victorii din 4 meciuri, ambele de pe teren propriu. Freiburg a invins-o cu 3-1 pe Borussia M’gladbach, dupa ce a fost condusa si a reusit sa intoarca soarta meciului. De la inceputul campionatului, Freiburg a evoluat slab in prima repriza, ca si in partida din Koln cand a incasat 3 goluri in prima parte a jocului. Etapa trecuta a invins-o cu 1-0 acasa, pe HSV, multumita reusitei lui Petersen, care a fost rezerva. Primul 11 este cam acelasi in toate partidele, deoarece antrenorul Streich nu obisnuieste sa faca modificari semnificative. In disputa cu HSV, Abrashi a jucat la mijloc, iar Hofler in locul lui Soyuncu. Probabil il vom vedea in echipa de start pe Petersen si Niedermeier, deoarece Niederlechner, Kempf si Torrejon sunt accidenti.

{{notification_msg}}