Duel echilibrat în La Liga: Espanyol - Betis Sevilla

Analiza meciuri

Espanyol - Betis Sevilla

Este un duel intre doua echipe aflate in partea de jos a clasamentului. Ambele au acelasi numar de puncte 28, cu 4 mai mult decat primul loc ce duce in liga secunda. Au adunat puncte in acelasi mod, Espanyol are doua victorii in plus, dar Betis compenseaza prin faptul ca are mai multe remize si a suferit mai putine infrangeri. Espanyol a reusit sa sparga gheata si sa inregistreze doua victorii, dupa o lunga serie de rezultate negative, iar Betis vine dupa 3 rezultate de egalitate si un triumf. In meciul din tur, cei de la Espanyol s-au impus cu scorul de 3-1. Trebuie sa adaugam ca, Betis nu a mai castigat acasa la Espanyol din anul 2008.

Espanyol

S-a trezit dupa seria negativa de 8 meciuri fara victorie ce a dus-o in zona retrogradabila. Espanyol a terminat multe sezoane la mijlocul clasamentului si ne-a obisnuit sa o vedem in acea zona, ba chiar in ultimii anii a fost si mai sus, mai aproape de locurile ce duc in cupele europene. De asemenea a fost prezenta si in semifinalele Cupei Spaniei. Acum este nevoita sa se lupte pentru a ramane in prima liga, dupa 8 rezultate fara victorie, a reusit sa castige doua meciuri, unul acasa cu 1-0 in fata celor de la Deportivo la Coruna, iar celalalt in deplasare la Sporting Gijon, scorul dupa timpul regulamentar fiind 2-4. In etapa trecuta antrenorul Galca a vrut sa inceapa cu aceeasi echipa care a castigat cu Deportivo, dar a fost nevoit sa-l inlocuiasca pe atacantul F.Caicedo cu Gerard Moreno. A fost un lucru minunat, deoarece acesta din urma a reusit sa inscrie de doua ori, asa ca in acest meci antrenorul trebuie sa se gandeasca cu care atacant va incepe. Din cauza ca Espanyol este in criza de puncte, Galca va trebui sa aplice o tactica mai ofensiva, asa ca nu este exclus sa-i vedem pe cei doi atacanti inca din primul minut.

Betis Sevilla

Este una dintre echipele cu cele mai multe rezultate de egalitate din La Liga. Joaca mai bine in deplasare unde a primit mai putine goluri si a castigat mai multe puncte. Vine dupa o serie de 3 remize si o victorie si datorita faptului ca nu a mai pierdut de aproape o luna, jucatorii vor avea un moral bun si pentru acest duel. In ultima etapa a condus cu 2-0 in meciul cu Rayo Vallecano, dar a doua repriza a primit doua goluri si rezultatul final a fost 2-2. De doua meciuri le lipseste fundasul Westermann si Montoya care este accidentat. De asemenea nu-l vom vedea in teren nici pe Piccini care tot a suferit o accidentare si pe mijlocasul Petros ce va lipsi din cauza suspendarii. O veste buna pentru echipa este ca a expirat perioada de suspendare a mijlocasului N’Diaye.

{{notification_msg}}