Derby pe Camp Nou: FC Barcelona – Atletico Madrid

Analiza meciuri

FC Barcelona – Atletico Madrid

Acesta este primul mare derby din La Liga si atat Barcelona cat si Atletico sunt in spatele rivalei Real Madrid. In cazul unei infrangeri, pentru ambele va fi greu sa recupereze punctele. Atletico Madrid a inregistrat doua remize in primele 4 etape, iar Barcelona a fost invinsa o data si de aceea se afla la un punct in spatele lui Real. In Champions League ambele au inceput cu o victorie, Barcelona s-a impus categoric, iar Atletico la limita. In sezonul trecut s-au intalnit de 4 ori, Barcelona a castigat ambele confruntari din campionat cu 2-1 si una din Champions League, dar a fost eliminata din competitie, fiindca Atletico s-a impus cu 2-0 in partida tur.

FC Barcelona

Totul a fost perfect pentru catalani pana la meciul cu Alaves, cand spre uimirea tuturor au fost infranti acasa. Inainte s-a impus de doua ori in fata celor de la Sevilla, o data in Supercupa si apoi in campionat. De asemenea a castigat in La Liga si duelurile cu Betis si Athletic Bilbao. Esecul cu Alaves poate fi considerat o zi neagra pentru Barcelona. In primul meci din Champions League a umilit-o pe Celtic cu 7-0, pe Camp Nou, iar weekend-ul trecut a castigat cu 5-1 in partida cu Leganes, jucata pe teren propriu. Din nou se poate baza pe triunghiul ofensiv Neymar, Messi si Suarez, care a avut un mare merit in ultimele doua victorii. Antrenorul Enrique are la dispozitie multi jucatori de calitate, insa este posibil sa-i vedem pe unii debutant in tricoul Barcelonei, in disputa de miercuri. Ne asteptam sa vedem in teren cel mai puternic prim 11 pe care il poate alinia Enrique, insa ramane de vazut daca va fi inclus Umtiti sau Mascherano.

Atletico Madrid

A jucat foarte slab in primele doua etape din campionat si nu a fost nici de departe echipa din sezonul trecut. Putem spune ca s-a descurcat in defensiva, insa in atac a fost aproape absenta in confruntarile cu Leganes si Alaves care s-au terminat la egalitate, reusind sa inscrie doar un gol dintr-un penalty. Si-a revenit in repriza secunda din meciul cu Celta Vigo si a marcat de 4 ori. In primul duel din Champions League, a invins-o cu 1-0 pe PSV, apoi a infrant-o pe Sporting in Madrid, cu 5-0. Trebuie sa precizam ca nu a primit gol in ultimele 4 partide. Defensiva este puternica ca si inainte, insa atacantii trebuie sa inscrie mai mult, deoarece Griezmann, F.Torres si Gameiro sunt jucatori de mare valoare. Proababil antrenorul Simeone va folosi tactica cu care ne-am obisnuit sa o vedem pe Atletico Madrid.

{{notification_msg}}