Derby în Turcia: Galatasaray – Beşiktaş

Analiza meciuri

Galatasaray – Besiktas

Ultimul meci al etapei cu numarul 22, din prima liga turca, va fi un duel intre ocupanta locului 3, Galatasaray si liderul Besiktas, care are cu 7 puncte mai mult. Fosta campioana a Turciei, da semne de revenire in ultima vreme, iar Galatasaray si-a schimbat antrenorul, asa ca asteptam sa vedem cum va juca luni seara pe Turk Telekom Arena. Aceste doua echipe s-au intalnit deja de doua ori pana acum in sezonul 2016 – 2017, in turul campionatului scorul a fost egal 2-2, iar in partida din Supercupa s-a impus Galatasaray dupa loviturile de la 11 metri.

Galatasaray

In sezonul precedent Besiktas a castigat ambele confruntari directe din liga, iar acum Galatasaray trebuie sa fie foarte atenta, daca vrea sa obtina puncte. In prezent este pe locul 3 in clasament, la 7 puncte in spatele liderului Besiktas si la 3 distanta, fata de Basaksehir, aflata pe pozitia secunda. Rivala Fenerbahce are si ea cu 3 puncte mai putin. In ultimele 4 etape, Galatasaray a bifat o singura victorie, iar antrenorul Rienkerink a fost inlocuit cu Tudor. Sneijder, Aziz, Derdiyok si Carole vor lipsi din cauza ca sunt accidentati.

Besiktas

Vine dupa 3 victorii la rand, din care numai una in campionat, acasa cu Akhisar, iar celelalte doua s-au conturat in dubla din Europa League, cu israielenii de la Hapoel Be’er Sheva. Inainte de asta, jucatorii antrenorului Gunes, au pierdut de doua ori la rand, prima data in Cupa Turciei in fata celor de la Fenerbahce, iar apoi in liga cu Karabukspor in deplasare. Acum va trebui sa fie atenta, pentru ca Galatasaray are un stil nou de joc, de la venirea antrenorului Tudor. Putem spune ca Besiktas este un pic obosita, fiindca evolueaza in 3 competitii. Pe lista indisponibililor se afla: Aboubakar, Tosic, Erkin, Mitrovic, Adriano, si Debma Be.

{{notification_msg}}