Derby în Premier League: Manchester City – Liverpool

Analiza meciuri

Manchester City – Liverpool

La sfarsitul etapei cu numarul 29 din Premier League vom avea parte de un meci grozav pe stadionul Etihad, unde ocupanta locului 3, Manchester City, o va intalni pe Liverpool, aflata pe pozitia a 4 a. Oaspetii au cu un punct mai putin, insa au disputat o partida in plus. Gazdele evolueaza foarte bine in campionat, dar a fost eliminata din Champions League, acum cateva zile. In ultimele 3 confruntari directe din Premier League s-a impus Liverpool, iar anul trecut Manchester City a castigat in finala Cupei Ligii, dupa loviturile de la 11 metri.

Manchester City

Isi doreste victoria pentru a se distanta la 4 puncte de echipa din Liverpool. Am mentionat deja ca City mai trebuie sa joace un meci in Premier League. Pe teren propriu a inregistrat 7 triumfuri, 5 remize si un esec. Adversara evolueaza mult mai bine acasa decat in deplasare, ceea ce este un motiv in plus de optimism pentru fanii lui City. Totusi moralul jucatorilor este afectat, dupa eliminarea suprinzatoare din Champions League, unde in prima mansa a castigat cu 5-3 in fata celor de la Monaco, iar in duelul din retur a pierdut cu 3-1. Va juca semifinala FA Cup, impotriva celor de la Arsenal. Din cauza accidentarilor vor absenta Jesus si Gundogan.

Liverpool

Oaspetii din Liverpool au un punct avantaj, dar au jucat si un meci in plus, asa ca are nevoie de un rezultat pozitiv in acest meci. Jucatorii antrenorului Klopp intampina probleme in deplasare, unde recent au fost infranti de Leicester si Hull, in schimb pe teren propriu au bifat victorii in fata celor de la Arsenal, Burnley si Tottenham. Liverpool a obtinut mai multe puncte din intalnirile cu adversare mai puternice. Ne asteptam sa o vedem o tactica ofensiva folosita de Klopp, pentru ca echipa sa, sa inscrie cat mai repede. Pe lista accidentatilor se regasesc: Grujic, Lovren, Sturridge, Firmino si Henderson.

{{notification_msg}}