Derby în Premier League: Liverpool – Manchester City

Analiza meciuri

Liverpool – Manchester City

Ultimul meci de sambata din cadrul etapei cu numarul 19, din Premier League, va fi un derby interesant. Pe stadionul Anfield se vor intalni doua echipe pozitionate in spatele liderului si anume Liverpool si Manchester City. Avand in vedere ca Liverpool este pe locul 2, la 6 puncte in spatele lui Chelsea, orice pas gresit va conta foarte mult in lupta pentru titlu. Confruntarile directe din campionatul trecut s-au incheiat cu victoria celor de la Liverpool, iar in finala Cupei Ligii s-a impus Manchester City dupa loviturile de la 11 m.

Liverpool

Din acest motiv jucatorii antrenorului Klopp isi doresc a treia victorie consecutive in campionat, in fata celor de la Manchester City, mai ales ca se va distanta la 4 puncte. Asta ar insemna ca Liverpool va ramane o contracandidata serioasa la titlu. Echipa de pe Anfield a castigat precedentele 3 partide din Premier League, din care una cu Everton dupa un gol marcat in ultima faza de Mane. Pe de alta parte s-a impus cu 3-0 in fata celor de la Middlesbrough si cu 4-1 in duelul cu Stoke. Gujic, Ings si Matip se afla pe lista accidentatilor. O veste buna e ca vor reveni Sturridge si Can, insa cel mai probabil nu vor fi inclusi in primul 11.

Manchester City

Are un moral foarte bun inaintea acestui derby, fiindca a castigat in ultimele 3 etape. S-a impus acasa in fata lui Watford cu 2-0 si lui Arsenal cu 2-1, dupa care a invins-o cu 3-0 pe Hull. Inainte de seria aceasta, a pierdut cu Chelsea si Leicester. Trebuie sa precizam ca s-a calificat in saisprezecimile Champions League, dupa ce a terminat pe locul 2 in grupa. In precedentele 3 partide a lipsit golgheterul Aguero din cauza suspendarii din meciul cu Chelsea, insa acum antrenorul Guardiola se poate baza pe el si cu siguranta il vom vedea in echipa de start. Vor lipsi jucatorii: Kompany, Gundogan, Delph si Stones, din cauza ca sunt accidentati. 

{{notification_msg}}