Derby in Premier League: Liverpool – Arsenal

Analiza meciuri

Liverpool – Arsenal

Ultimul meci de sambata al etapei cu numarul 27 din Premier League, este interesant, fiindca ocupanta locului 5, Liverpool, se intalneste cu echipa de pe pozitia a 4 a, Arsenal, care are un punct in plus, dar cu un meci mai putin jucat. Ambele sunt la distanta mare de liderul Chelsea si este clar ca se vor lupta cu Tottenham si cele doua echipe din Manchester, pentru locurile ce duc in Champions League. Confruntarea directa din tur s-a incheiat cu scorul de 4-3 in favoarea celor de la Liverpool.

Liverpool

Referitor la duelurile de pe teren propriu, in precedentele partide a bifat doua remize si o victorie in fata lui Tottenham, cu 2-0. In etapa trecuta a fost infranta in deplasare cu 3-1 de fosta campioana, Leicester. Recent, a inregistrat 4 esecuri si un egal, ceea ce denota ca sunt probleme la echipa antrenata de Klopp si ramane de vazut cum va evolua in acest meci cu Arsenal. Probabil vom vedea un prim 11 asemanator cu cel din disputa cu Leicester, tinand cont ca pe lista accidentatilor se afla Hendersonand, Ings, Lovren si Grujic.

Arsenal

Acum 10 zile a invins-o cu 2-0 pe Sutton, o echipa dintr-o divizie inferioara, in saisprezecimile FA Cup, dupa care a suferit un esec usturator cu 5-1, in saisprezecimile Champions League, in fata celor de la Bayern Munchen. Mai are de jucat mansa retur pe stadionul Emirates, insa are nevoie de un miracol pentru a se califica in sferturile de finala. Asadar, antrenorul Wenger se concentreaza cel mai mult asupra campionatului, unde Arsenal este la 3 puncte in spatele lui Manchester City, care ocupa locul secund, insa mai are un meci de jucat. In Ultimul meci de acasa a invins-o cu 2-0 pe Hull. Din cauza accidentarilor vor lipsi Elneny, Koscielny, Ramsey si Cazorla.

{{notification_msg}}