Derby în Premier League: Arsenal – Manchester United

Analiza meciuri

Arsenal – Manchester United

In cel de-al doilea meci din etapa cu numarul 36 din Premier League se vor intalni doua echipe cu o istorie bogata in fotbalul englez, care tintesc un loc de Champions League. Arsenal este pe pozitia a 6 a in clasament, dar mai are un meci de jucat, fata de adversara Manchester United care ocupa locul 5. Confruntarea din tur de pe Old Trafford s-a incheiat la egalitate 1-1.

Arsenal

Evolueaza modest in ultima vreme si va fi greu sa repete rezultatul de anul trecut de pe teren propriu cu Manchester United, cand s-a impus categoric cu 3-0. Moralul echipei este afectat dupa infrangerea din weekend-ul trecut cu 2-0, suferita in fata celor de la Tottenham si nici remiza dintre cele doua rivale din Manchester nu a avantajat-o. Mai sunt inca 4 meciuri pana la finalul sezonului cu tot cu acesta, asa ca jucatorii antrenorului Wenger trebuie sa-si revina cat mai rapid. In cazul in care Arsenal va pierde aceasta confruntare, putem spune ca sunt sanse foarte mari sa nu o vedem in editia urmatoare din Champions League. Pe lista accidentatilor se afla: Cazorla, Mustafi, Perez si Xhaka.

Manchester United

Vine dupa o victorie foarte importanta obtinuta in prima mansa din semifinalele Europa League, pe terenul celor de la Celta Vigo. Returul va fi pe Old Trafford si cu un rezultat de egalitate se poate califica in finala. Daca va castiga competitia, se va califica direct in grupele Champions League in sezonul viitor. Din acest motiv Manchester United a pus mai putin accent pe Premier League, insa si in campionat are sanse sa indeplineasca acelasi obiectiv, avand in vedere ca este la 4 puncte in spatele ocupantei locului 4, Liverpool, dar mai are un meci de jucat. Antrenorul Mourinho a ajuns la concluzia ca e mai usor sa-si indeplineasca obiectivul prin castigarea trofeului Europa League si acum va folosi un prim 11 combinat in duelul cu Arsenal. Vor absenta Fellaini, Rojo, Shaw si Ibrahimovic. 

{{notification_msg}}