Derby în Portugalia: Sporting Lisabona – SL Benfica

Analiza meciuri

Sporting Lisabona – SL Benfica

Sambata seara vom avea parte de un meci spectaculos in care se vor intalni doua rivale din orasul Lisabona, Sporting si Benfica. Acestea alaturi de FC Porto au ramas singurele echipe care se lupta in continuare pentru titlu. Liderul Benfica are cu 3 puncte mai mult decat Porto, iar fata de Sporting este la o distanta de 8 puncte. Gazdele isi doresc sa-si ia revansa pentru ca au fost infrante in ultimele doua dueluri cu fosta campioana. Inainte de asta Sporting a castigat derby-ul orasului de 3 ori la rand, o data in Cupa si de doua ori in campionat.

Sporting Lisabona

Este capabila de o victorie sambata seara pe Stadionul Jose Alvalade, avand in vedere ca vine dupa 9 meciuri in care a bifat 8 victorii si un rezultat de egalitate. Cu 5 etape inainte de finalul sezonului, Sporting se afla la 5 puncte in spatele celor de la Porto si la 8 distanta de liderul Benfica. Daca va triumfa, lupta pentru titlu se va incinge, insa oricum se poate multumi si cu pozitia a 3 a, care o califica in Champions League, deoarece rivalele au un program mult mai usor in ultimele dispute. Asta nu inseamna ca jucatorii antrenorului Jesus nu vor da maximum in acest derby. Zeegelaar este suspendat, i-ar Jefferson nu s-a recuperat complet si probabil va fi inlocuit de Esgaio.

SL Benfica

Trebuie sa fie atenta, pentru ca are doar 3 puncte avantaj fata de urmaritoarea Porto, cu care a remizat 1-1 pe teren propriu, acum cateva etape. Un esec in derby-ul orasului ar complica lucrurile, iar daca Porto va castiga o va egala la puncte si va deveni lider, datorita golaverajului mai bun. Benfica a fost eliminata in saisprezecimile Champions League de catre Borussia Dortmund, dar a reusit sa se califice in finala Cupei Portugaliei, unde o va intalni pe Guimaraes. Acum se gandeste cum sa ramana pe primul loc si ne asteptam ca antrenorul Vitorio sa trimita in teren acelasi prim 11, ca in precedentele doua partide. Jimenez si Jardel vor absenta, fiindca sunt accidentati.

{{notification_msg}}