Derby în Portugalia: FC Porto – Benfica

Analiza meciuri

FC Porto – Benfica

Este un mare derby din prima liga portugheza, deoarece se intalnesc doua echipe cu care ne-am obisnuit sa le vedem pe primele doua pozitii din clasament. Benfica este liderul si in acest sezon evolueaza foarte bine, nefiind invinsa pana acum. Porto se afla pe locul 2 si are cu 4 puncte mai putin, deoarece a pierdut o data si de doua ori a remizat. Ambele sunt prezente in grupele Champions League si au inregistrat fiecare cate doua victorii, un rezultat de egalitate si intr-o partida au simtit gustul esecului. Asadar, au sanse mari de calificare in faza urmatoare. In confruntarile directe din sezonul precedent, Porto a fost mai buna, deoarece s-a impus atat acasa, cat si in deplasare.

FC Porto

Nu putem spune ca Porto evolueaza modest in acest sezon, dar totusi se afla la 5 puncte in spatele liderului Benfica si va fi o mare problema daca va pierde. Presiunea este mare, deoarece intalneste o adversara foarte puternica. Porto a castigat in deplasarea de pe terenului lui Sporting in acest campionat. A pierdut puncte atunci cand a remizat fara goluri cu Tondela si cu Setubal. Egalul din etapa trecuta cu Setubal, a facut ca Benfica sa-si mareasca avantajul. In Champions League s-a impus de doua ori in fata celor de la Club Brugge si a remizat cu FC Copenhaga si Leicester. Meciul din deplasare de la Copenhaga va fi decisiv in ceea ce priveste soarta calificarii. Dupa egalul cu Setubal, antrenorul Santo a facut doar o modificare in primul 11 si anume Layun i-a luat locul lui M.Pereira. Singurul absent va fi mijlocasul Oliveira, fiindca este accidentat.

Benfica

Are un moral bun si cu greu isi imagina sa aiba 5 puncte avantaj inaintea acestui derby cu FC Porto, asa ca o victorie in partida de duminica ar insemna foarte mult. Totusi va fi greu sa o invinga pe Porto la ea acasa si cu siguranta se va multumi si cu un rezultat de egalitate. Benfica evolueaza foarte bine, doar in a doua etapa a remizat, tot in duelul cu Setubal. Apoi au urmat 7 victorii si nu a primit nici un gol in ultimele 4 etape. In Champions League a remizat cu Besiktas si a pierdut in deplasarea de la Napoli, insa a obtinut doua victorii in fata celor de la Dynamo Kiev. Urmatorul meci va juca cu Besiktas in Instanbul si nu va fi deloc usor. In campionat a castigat cu 3-0 duelul cu Ferreira, in etapa precedenta si din primul 11 au facut parte Grimaldi si Eliseu. Ne asteptam sa vedem aceeasi echipa de start, cu exceptia lui Fejsa care va fi inlocuit de Samaris.

{{notification_msg}}