Derby în La Liga: FC Barcelona – FC Sevilla

Analiza meciuri

FC Barcelona – FC Sevilla

Este un derby al acestei etape intermediare din La Liga si daca se juca mai inainte, puteam afirma ca e un duel intre doua echipe care se lupta pentru titlu. Acum doar Barcelona poate deveni campioana, fiindca Sevilla e pe locul 4, din cauza ultimilor rezultate slabe. Catalanii au cu 8 puncte mai mult, iar liderul Real Madrid e la o distanta de 10 puncte, asa ca Sevilla va incerca sa termine pe pozitia a 3 a. Dupa infrangerea din La Coruna, Barcelona a bifat doua victorii la rand, iar Sevilla nu a mai castigat de 5 meciuri, plus ca a fost eliminata din Champions League. Confruntarea din tur s-a incheiat cu scorul de 2-1 pentru catalni. Ultimul rezultat pozitiv inregistrat de andaluzi pe Camp Nou, a avut loc in 2003.

FC Barcelona

Dupa esecul cu Deportivo, care a pus capat unei serii de 5 triumfuri, Barcelona a obtinut doua victorii in La Liga si tine aproape de Real Madrid. A invins-o pe Valencia cu scorul de 4-2, marcand doua goluri in repriza secunda, apoi a urma duelul cu Granada in care era clar favorita, doar ca la pauza scorul a fost egal 1-1. Este interesant ca din precedentele 10 partide, doar in doua nu a primit gol. Messi nu a jucat in Granada din cauza suspendarii si de asemenea nici Pique nu a fost pe teren. Ne asteptam sa vedem un prim 11 puternic, din care vor face parte cei doi, alaturi de Iniesta.

FC Sevilla

A intrat intr-o criza si se pare ca nu-si mai revine. Totul a inceput cu eliminarea din Champions League, dupa care au aparut si evolutiile slabe din campionat. In prezent ocupa locul 4 si nu ar trebui sa se multumeasca cu atat, pentru ca nu demult era pe pozitia secunda si se gandea chiar la titlu. Acuma doua etape a pierdut cu 3-1 in deplasare cu Atletico Madrid, iar in runda urmatoare a remizat acasa cu un adversar modest, irosind puncte importante. A terminat la egalitate 1-1 cu Leganes, apoi weekend-ul trecut nu a putut sa o invinga acasa pe Sporting Gijon. De aproape o luna de zile nu a mai castigat un meci. Probabil ii vom vedea in echipa de start pe Jovetic si Escudero, care au lipsit in confruntarile anterioare.

{{notification_msg}}