Derby în Franţa: Olympique Lyon - Paris Saint-Germain

Analiza meciuri

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain

Un derby francez, va pune capat etapei cu numarul 28 in Ligue 1. De departe sunt favoriti in aceasta confruntare parizienii, care se afla pe locul 1 de la inceputul campionatului, iar in momentul de fata au 34 de puncte mai mult decat cei de la Lyon, care ocupa pozitia a 5 a. PSG a invins-o pe Lyon de 4 ori in acest sezon, prima data in Supercupa cu 2-0, in campionat pe Park de Prince cu 5-1, apoi in Cupa Ligii cu 2-1 si ultima data in Cupa Frantei cu 3-0.

Olympique Lyon

Se afla intr-o situatie dificila inaintea acestui duel, dar trebuie sa se motiveze pentru a pune capat meciurilor slabe cu PSG. Anul trecut tot in aceasta perioda, a remizat 1-1 acasa cu parizienii, dupa care a avut o serie de 4 victorii si un egal, toate in fata fanilor. Totusi si in meciurile din deplasare a evoluat bine atunci. Etapa trecuta a fost invinsa de Lille cu 1-0, punand capat unei serii de 3 victorii consecutive. Este la doar doua puncte de locul 3, pozitie ce duce in Champions League si care acum este ocupata de Nice. Trebuie sa mentionam ca antrenorul Genesio se confrunta cu probleme mari in randul absentilor inaintea acestui meci. Sunt accidentati atacantii Fekir si Valbuena, mijlocasii Fofan si Tolisso, iar Grenier, Umtiti si Jallet sunt suspendati.

Paris Saint-Germain

Are asigurat al 4 lea titlu consecutiv in Franta. Dupa 27 de etape, are 24 de puncte avans fata de Monaco, ocupanta locului secund. O mare performanta pentru PSG, in campionat a obtinut 23 de victorii si 4 egaluri si cel mai important e ca din 4 competitii in care a fost prezenta doar o singura data a pierdut in Champions League in fata celor de la Real Madrid. In prima mansa a optimilor Champions League a invins-o pe Chelsea cu 2-1, asa ca pe Stamford Bridge o va astepta un meci greu pentru calificare. Va juca finala Cupei Ligii cu Lille, iar in sferturile de finala ale Cupei Frantei, o va intalni pe Saint Etienne. Referitor la echipa de start, fundasul Aurier este suspendat si de asemenea vor lipsi mijlocasii Pastore, di Maria si Verrati care sunt accidentati.

 

{{notification_msg}}