Derby în Bundesliga: Schalke 04 – Borussia Dortmund

Analiza meciuri

Schalke 04 – Borussia Dortmund

Acesta este un derby al etapei si totodata un meci care atrage atentia multora, in ciuda situatiei din clasament. Borussia este pe pozitia a doua si are cu 23 de puncte mai mult decat ocupanta locului 7, Schalke. O victorie inseamna foarte mult pentru ambele, deoarece Schalke are nevoie de puncte pentru a termina pe un loc ce duce in cupele europene, iar Borussia Dortmund nu renunta la lupta cu Bayern pentru titlu de campioana. Chiar daca sunt prezenti si in Europa League, oaspetii sunt cei care se afla intr-o forma mult mai buna, datorita faptului ca nu au mai pierdut un meci de mult timp. Jocul lui Schalke variaza, acasa este mai buna, insa in deplasare a pierdut etapa trecuta cu Ingolstadt. In intalnirea din tur, Borussia a castigat in fata fanilor cu 3-2.

Schalke 04

Trebuie sa puna capat acestui joc variabil, pentru ca fanii sunt din ce in ce mai suparati. Dupa ce a fost eliminata din Europa League, a avut o serie de 3 meciuri fara infrangere, apoi a fost invinsa in Berlin cu scorul de 2-0 de catre Hertha. Acum doua etapte a triumfat acasa cu 2-1 in duelul cu Borussia M’gladbach, dar cu mult noroc, pentru ca oaspetii au jucat mai bine, iar weekend-ul trecut a pierdut la scor de neprezentare, 3-0, cu Ingolstadt. Antrenorul Breitenreiter a trimis in teren multi jucatori buni, dar nu s-a vazut nici un rezultat. Pentru a nu repeta dezastrul din meciul cu Ingolstadt, antrenorul trebuie sa faca modificari majore in primul 11. Ne asteptam sa-i vedem in echipa de start pe Huntelaar, Kolasinac, Belhanda, Hojbjerg si Schopf.

Borussia Dortmund

Nu intampina probleme ca si adversara, dar totusi este un pic afectata de remiza 1-1 din Europa League, cu Liverpool in prima mansa a sferturilor de finala. A trecut de Porto si Tottenham inainte, dar acum vom vedea daca se va califica mai departe dupa meciul de pe Anfield. Va trebui sa uite de confruntarea din Europa League, pentru ca acum meciul cu Schalke este unul special. Joia trecuta, antrenorul Tuchel a trimis in teren un prim 11 surprizantor, dar nu intr-un mod placut, deoarece Borussia nu a reusit sa obtina victoria. Hummels a inscris singurul gol al echipei, tinand cont ca este un jucator de profil defensiv. Acum ne asteptam sa-i vedem in teren inca din primul minut pe Kagawa, Sokratis si Gundogan.

{{notification_msg}}