Derby în Bundesliga: RB Leipzig – 1899 Hoffenheim

Analiza meciuri

RB Leipzig – 1899 Hoffenheim

Este un derby al etapei, fiindca se vor confrunta doua echipe care spre surprinderea tuturor se afla in topul clasamentului din Bundesliga. Leipzig este pe locul 2, iar Hoffenheim ocupa pozitia a 3 a, insa gazdele au un avantaj de 8 puncte. Hoffenheim trebuie sa fie mandra de ce a realizat pana acum si sa nu uitam ca Leipzig a fost foarte aproape sa fie campioana de toamna. Ambele au obtinut victorii in etapa trecuta. In intalnirea directa din tur, partida s-a incheiat cu o remiza 2-2.

RB Leipzig

Se lupta in continuare pentru primul loc, ocupat de Bayern Munchen, fiindca a pierdut aceasta pozitie dupa duelul direct cu bavarezii, dinaintea pauzei de iarna. A urmat si un esec in fata celor de la Ingoldstadt, iar acum are nevoie mare de victorie. In etapa precedenta a invins-o cu 3-0 pe Eintracht Frankfurt, insa nu a evoluat grozav, fiindca adversarii au avut un jucator eliminat de la inceputul disputei. De asemenea trebuie sa precizam ca Leipzig a jucat in 10 aproape toata partida cu Bayern, in care a fost infranta cu acelasi scor. Majoritatea punctelor le-a obtinut pe teren propriu, unde inca nu a pierdut si a terminat o singura data la egalitate. Pe lista accidentatilor se regasesc Forsberg si Klostermann.

1899 Hoffenheim

Are un moral bun, dupa ce in etapa precedenta a reusit sa se impuna in fata celor de la Augsburg. Nu a fost infranta pana acum, dar este echipa cu cele mai multe remize din Bundesliga, 10 la numar. Hoffenheim are o evolutie constanta atat acasa, cat si in deplasare. A dominat in partida cu Augsburg, pe care a castigat-o cu 2-0, marcand ambele goluri in repriza secunda. Este un triumf care a venit dupa 3 remize consecutive. Ne asteptam sa vedem aceeasi echipa de start ca si in duelul trecut. O veste buna pentru fani, e ca va reveni pe teren Kaderabek.

{{notification_msg}}