Cupa Regelui Spaniei: FC Barcelona – Athletic Bilbao

Analiza meciuri

FC Barcelona – Athletic Bilbao

Va fi un duel foarte interesant, deoarece in prima mansa Atheltic Bilbao a castigat cu 2-1 si are un mic avantaj. Problema e ca a incasat un gol in finalul meciului si tot Barcelona este favorita la calificare. Totusi catalanii nu sunt in cea mai mare forma, lucru ce s-a vazut duminica trecuta cand a remizat cu Villarreal. Tot in etapa trecuta si Bilbao a terminat la egalitate cu Alaves. In ultimele doua confruntari directe de pe Camp Nou, Barcelona a castigat cu 3-1 in Cupa si cu 6-0 in campionat.

FC Barcelona

Trece din nou printr-o criza, fiindca nu a reusit sa castige in precedentele doua partide. A fost infranta in Bilbao, in prima mansa din saisprezecimile Cupei, iar etapa trecuta abia a reusit sa smulga un punct din duelul cu Villarreal. Acum se afla la 5 puncte distanta de marea rivala Real Madrid si are un meci in plus jucat. In disputa cu Villarreal, Messi a reusit sa marcheze in minutul 90 din lovitura libera si scorul final a fost 1-1. Referitor la prima mansa cu Bilbao, a fost condusa cu 2-0 la pauza si tot Messi a redus din diferenta in repriza secunda. Antrenorul Luis Enrique nu se va putea baza pe serviciile lui Rakitic. Cu siguranta vom vedea un prim 11 puternic, pentru ca este un meci important.

Athletic Bilbao

A jucat foarte bine in partida din tur si Barcelona n-a avut nici o sansa in prima repriza. Bilbao a avut un avantaj de doua goluri pe care nu l-a putut pastra, fiindca in repriza secunda a incasat un gol ce o poate costa calificarea. Bineinteles ca si scorul de 2-0, nu era un avantaj consistent, atunci cand a doua mansa va avea loc pe stadionul Camp Nou. Acum trebuie sa se concentreze la maxim, deoarece vor lipsi cativa jucatori importanti precum: Raul Garcia, Aketxe, Yeray, Iturraspe si de Marcos. In etapa trecuta a remizat fara goluri cu Alaves. O veste buna e ca antrenorul Valverde ii va avea la dispozitie pe Williams, Boveda si San Jose.

{{notification_msg}}