Cupa Mondiala: Portugalia - Maroc

Analiza meciuri

Portugalia - Maroc

Aceste doua echipe se intalnesc in a doua runda a fazelor grupelor din cadrul Cupei Mondiale din Rusia, in urma primei dispute portughezii remizeaza 3-3 cu Spania, iar Maroc pierde cu Iran in finalul partidei. Marocanii aflandu-se in cea mai dificila pozitie din grupa, pentru ei urmeaza doua partide extrem de dificile, acesta cu Portugalia si apoi cu Spania. Aceste doua selectionate s-au intalnit ultima data in Mexic 1998, de asemeni faza grupelor, marocanii obtinand victoria cu 3-1.

Portugalia

In startul Cupei Mondiale au avut de intampinat Spania, o adversara foarte dificila care se doreste a fi si una din marile favoritele ale competitiei. Portugalia avandu-l si pe Ronaldo intr-o forma de zile mari, se pot declara multumita cu  rezultatul de egalitate, in care desi au fost la conducerea partidei in doua randuri la scorul de 1-0 si 2-1. Spaniolii reusesc un start perfect al reprizei secunde in care egaleaza si apoi preiau conducerea, pana in minutul 88 al partidei, cand Cristiano Ronaldo dovedeste din nou calitatile de bun executant al lovitorilor libere. Portugalia si Spania, marile favorite a grupei pornesc din nou cu sanse egale in ocuparea primei pozitii, din grupa din care mai fac parte slab cotatele - Maroc si Iran. Cu toate acestea, rolul Portugaliei de favorita in aceasta disputa cu Maroc trebuie dovedita si in teren. Selectionerul Santos probabil va folosi aceeasi formatie ca cea din duelul cu Spania.

Maroc

Spre deosebire de portughezi care au obtinut un punct important in urma primei runde, marocanii pierd tocmai in minutul 95 duelul cu Iran, stricandu-si seria pozitiva de 18 partide fara infrangere. Cu toate acestea marocanii nu mai au timp de a se gandi prea mult la trecut. Selectionerul Renald va trebui sa isi incurajeze jucatorii inaintea acestei dispute dificile si totodata de o importanta majora a parcursului lor in Cupa Mondiala. O a doua infrangere consecutiva insemnand ratarea saiprezecimilor, dar acestia au stiu de la inceput ca vor avea o treaba dificila de implinit, fiind in grupa alaturi de Spania si Portugalia. Cu toate acestea, credem ca Maroc vor lupta onorabil pentru sansele pe care inca le mai are, incercand sa fie agresiva inca din startul partidei cu Portugalia. Singura inlocuire in lot probabil va fi cea a fundasului N. Amrabatgot, care s-a accidentat, pozitia acestuia fiind luata de experimentatul Dirar.

{{notification_msg}}