Cupa Mondială: Brazilia - Belgia

Analiza meciuri

Brazilia - Belgia

In al doilea meci al sferturilor de finala vom putea urmari duelul dintre doua favorite la castigarea trofeului de campiona modiala, ambele echipe ramanand neinvinse pana acum in aceasta editie. Brazilienii au debutat cu o remiza, ca apoi sa obtina trei victorii; belgienii obtin doar victorii, dar in urma partidei din optimi cu Japonia, am putea spune ca si-au piedut putin din ritm. Ultima partida disputata intre aceste doua selectionate a avut loc in cadrul Cupei Mondiale din 2002, terminata cu victoria brazilienilor cu scorul de 2-0.

Brazilia

Selectionata Braziliei si-a potrivit bine pasii incat sa isi pastreze etalarea adevaratelor calitati in fazele eliminatorii. In grupe nu au aratat nimic special, remizeaza 1-1 in debut cu Elvetia, si parea a fi destabilizata de marcarea golului egalizator de catre elvetieni, dar acela avea sa fie singurul gol primit pana acum in aceasta competitie. In runda secunda intampina problema cu Costa Rica, dar in final reusesc victoria in ultimile minute ale partidei prin inscrierea a doua goluri. Oferindu-le incredere suplimentara in partida cu Serbia, castigata cu lejeritate cu acelasi scor, 2-0. In optimi au intalnit Mexicul, un adversar incomod ce a reusit sa contribuie la eliminarea Germanie din competitie; dar brazilienii au etalat un joc superior reusind dubla prin Firmino si Neymar. Selectionerul Tite il va introduce cel mai probabil pe Fernandinho in locul lui Casimir, care este suspendat.

Belgia

Cu totii ne asteptam din partea belgienilor sa reuseasca cel putin accederea in aceasta faza a sferturilor de finala. Doua victorii in fata unor adversare slab cotate le garantase deja participarea in optimi, iar apoi cu totii asteptam ultima runda cu Anglia, sa urmarim jocul lor in fata unei adversare de un nivel apropiat. Din pacate nu ne-am putut bucura de un adevarat spectacol, ambele echipe schimbandu-si formatiile de start pentru a menaja jucatorii importanti; cu toate acestea belgienii castiga meciul cu 1-0 si termina pe perima pozitie in grupa. In optimi au urmat sa intalneasca Japonia; incercarile lor de a marca esueaza in prima repriza, iar in startul celei de a doua parti a jocului primesc doua goluri si totul parea pierdut. Rasturnarea de situatie incepe in ultimile 20 minunte ale meciului, selectionerul Martinez facand doua modificari inspirate, introducandu-i pe Fellaini si Chadli; primul dintre acestia aducand golul egalizator si celalalt reusita victoriei din minutul 90+4. Kompany nu va putea lua startul in aceast sfert de finala datorita unei accidentari.

{{notification_msg}}