Cupa Franţei: Paris Saint-Germain – AS Monaco

Analiza meciuri

Paris Saint-Germain – AS Monaco

Cea de-a doua semifinala a Cupei Frantei este mult mai interesanta decat prima, deoarece miercuri seara se vor intalni doua echipe care au dominat fotbalul francez in acest sezon. Acum aproximativ o luna in urma, fosta campioana PSG a jucat cu Monaco finala Cupei Ligii in Lyon si parizienii s-au impus cu 4-1. In Ligue 1 sunt la egalitate de puncte, insa monegascii mai au de disputat o partida. Trebuie sa precizam ca Monaco s-a calificat in semifinala Champions League, iar PSG a fost eliminata in optimi. In turul campionatului Monaco a castigat pe teren propriu cu 3-1, iar in retur rezultatul a fot egal 1-1, in Paris.

Paris Saint-Germain

Am mentionat deja ca parizienii s-au revansat prin victoria din finala Cupei Ligii si putem spune ca si acum sunt favoriti, pentru ca adversarii vin pe Princess Park fara cativa titulari important. Pe de alta parte, antrenorul Emery a anuntat ca va folosi un prim 11 puternic, deoarece isi doreste acest trofeu, tinand cont ca nu mai evolueaza in Champions League, unde a fost eliminata in optimi de Barcelona. Jucatorii lui PSG si-au revenit rapid dupa acel esec si au obtinut 8 victorii la rand in urmatoarele meciuri, dintre care 6 in campionat si doua in Cupa Frantei. Se afla la egalitate de puncte cu liderul Monaco si cu siguranta va da totul pana la final pentru a deveni din nou campioana. Din cauza accidentarilor vor lipsi: Krychowiak, Rabiot, Kurzawa, Ben Arfa si Pastore.

AS Monaco

Va evolua in aceasta semifinala fara cativa jucatori important, fiind o decizie normala luata de antrenorul Jardim, avand in vedere ca saptamana viitoare Monaco o va intalni pe Juventus in semfinala Champions League. In runda precedenta a eliminat-o pe Borussia Dortmund, iar inainte a lasat-o acasa pe Manchester City. Este liderul din Ligue 1, insa trebuie sa fie foarte atenta, fiindca PSG are acelasi numar de puncte, dar un meci in plus jucat. Monaco a castigat de 7 ori la rand in Cupa Frantei, iar etapa trecuta a triumfat in Lyon cu 2-1. Din cauza meciurile importante din Champions League si din Ligue 1, Jardim menajeaza cativa titulari in aceste meciuri de Cupa. Pe lista accidentatilor se afla Mendy, Carrillo, Sidibe si Boschilia.

{{notification_msg}}