Confruntare pe Emirates Stadium: Arsenal – West Bromwich

Analiza meciuri

Arsenal – West Bromwich

Este ultimul si singurul duel ce se va juca joi in aceasta etapa din Premier League si aduce fata in fata doua echipe aflate la in zone opuse ale clasamentului. Arsenal este pe locul 4 si are cu 20 de puncte mai mult decat ocupanta pozitiei a 14 a, West Bromwich. Meciul din tur care s-a jucat in Birmingham s-a terminat cu victoria 2-1 pentru cei de la West Brom, punand capat unei serii de 8 infrangeri si doua remize in confruntarile anterioare cu Arsenal.

Arsenal

Isi doreste sa obtina victoria in fata fanilor, pentru ca in ultimele doua etape a adunat doar doua puncte. Prima data a remizat 3-3 in derby-ul cu West Ham, iar weekend-ul trecut tot a terminat la egalitate cu Crystal Palace, o alta echipa din Londra. Aceste rezultate au tras-o in jos in clasament, pana pe pozitia a 4 a, dar nu este totul pierdut pentru ca echipa de pe locul 3 Manchester City a jucat un meci in plus si are doar cu un punct mai mult. Trebuie sa fie foarte atenta, deoare Manchester United se afla in spate la un punct diferenta, iar lupta pentru un loc ce duce in Champions League va fi stransa. Din aceste motive ne asteptam ca Wenger sa alinieze o echipa de start mult mai ofensiva, fata de cea care a fost in meciul cu Crystal Palace. Vor fi multi absenti, printre care se numara: Oxlade-Chamberlain, Arteta, Wilshere, Rosicky, Cazorla si Flamini.

West Bromwich

Am mentionat in introducere ca in prima parte a sezonului a invins-o pe Arsenal cu 2-1, lucru ce a aratat ca stie cum sa-i faca fata. Este adevarat ca de data aceasta nu se poate baza pe sprijinul suporterilor. Se afla intr-o forma slaba, deoarece in ultimele 4 etape a obtinut doar un punct, cand a remizat 0-0 cu Sunderland. A fost invinsa de Manchester City cu 2-1, apoi cu 1-0  de catre Norwich, dupa care weekend-ul trecut Watford a infrant-o, cu toate ca tanarul atacant Berahino a ratat doua lovituri de la 11 metri in repriza a doua. Momentan, West Bromwich are cu 10 puncte mai mult fata de ultima pozitie retrogradabila sic el mai probabil va fi in Premier League si in sezonul urmator. Referitor la primul 11, din duelul cu Arsenal, trebuie sa precizam ca nu-i vom vedea in teren pe: Morrison, Berahino si Brunt.

{{notification_msg}}