Confruntare în prima ligă portugheză: FC Arouca – Vitoria Guimaraes

Analiza meciuri

FC Arouca – Vitoria Guimaraes

Ambele echipe se descurca bine in acest sezon, insa oaspetii sunt aproape de topul clasamentului, deoarece au cu 3 puncte mai putin decat ocupanta locului 4, Sporting Lisabona, care a castigat in aceasta etapa. Arouca se afla undeva la mijlocul clasamentului, la 10 puncte distanta de Guimaraes. In precedentele 4 etape, Arouca a inregistrat 3 victorii si un esec. Guimaraes evolueaza foarte bine acasa, unde doar Benfica a invins-o si vine dupa 3 triumfuri, incluzand si un duel castigat in cupa. Cele doua confruntari directe din sezonul trecut s-au incheiat la egalitate, cu scorul de 2-2.

FC Arouca

Este departe de zona retrogradabila, insa nu cu mult timp in urma se afla pe ultimul loc din clasament. A jucat in preliminariile Europa League, unde a fost oprita de grecii de la Olympiacos. Din acest motiv a evoluat slab in startul campionatului si a bifat doar o victorie in 8 etape. Apoi a inceput sa joace mai bine si in precedentele 6 dueluri din liga, s-a impus de 4 ori. Acum doua etape a fost invinsa acasa cu 2-0 de catre Rio Ave, iar weekend-ul trecut a castigat acasa cu 4-1 in fata celor de la Moreirense. Jorginho a reusit sa marcheze de 3 ori in acel meci. O veste buna pentru antrenorul Vidigal e ca va reveni Artur, dar pe de alta parte va lipsi atacantul Walter Gonzalez.

Vitoria Guimaraes

Se afla pe locul 5, in spatele echipelor de top, din fotbalul portughez. Distanta este mare fata de liderul, Benfica, dar Guimaraes se poate lupta pentru o pozitie care o poate califica in cupele europene. Trebuie sa va reamintim ca s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Portugaliei. In campionat a fost infranta de Porto si Braga dupa cum era de asteptat, insa un esec suprinzator a fost cel cu Tondela, ultima clasata. Guimaraes s-a impus in precedentele doua etape in fata celor de la Boavista si Setubal. Antrenorul Martins a folosit acelasi prim 11 in cele doua meciuri, iar acum e posibil sa-l inlocuiasca pe Hurtado cu Hernani.

{{notification_msg}}