Confruntare în prima ligă din Norvegia: Valerenga – Sogndal

Analiza meciuri

Valerenga – Sogndal

Primul meci din etapa cu numarul 16 din cel mai puternic campionat al Norvegiei, ne aduce un duel intre doua echipe ce se afla in partea de jos a clasamentului. Valerenga ocupa penultimul loc si este la o distanta de ce 10 puncte fata de Sogndal, echipa de pe pozitia a 9 a. In ultimele confruntari directe, a fost invingatoare echipa ce a jucat pe teren propriu.

Valerenga

Daca echipa din Oslo vrea sa continue traditia, trebuie sa evolueze mult mai bine fata de cum a facut in ultimele doua etape, cand a fost infranta de Odd cu 1-0, dupa care saptamana trecuta a pierdut si in fata celor de la Brann cu 4-1. L-a pierdut pe golgheterul Brown in acest sezon, pentru ca, chinezii de la Shenzhen si-au dorit sa-l imprumute. Din acest motiv fanii il roaga pe antrenorul Rekdal sa rezolve cat mai repede problemele din ofensiva, deoarece si Abdellaoue-Omarsson probabil nu va juca. Nici pe linia de fund nu e totul in regula, fiindca vor lipsi 3 fundasi cu expierenta din cauza ca sunt accidentati, este vorba despre Gunnarsson, Jaager si Waehler. Valerenga va trebui sa faca tot posibilul sa obtina puncte din acest duel cu Sogndal, daca nu vrea sa se confrunte cu emotiile zonei retrogradabile.

Sogndal

Dupa o serie de 3 victorii si 5 remize a ramas la mijlocul clasamentului, la 9 puncte distanta de Valerenga. Jucatorii lui Sogndal dupa ce au incheiat 4 partide la egalitate, au triumfat in urmatoarele doua etape, reusind sa marcheze de 5 ori in acea perioada. Weekend-ul trecut Sogndal a incasat 3 goluri acasa, de la Molde, dar pana la final a reusit sa castige cu 4-3, asa ca antrenorul Bakke trebuie sa fie multumit de felul in care a jucat echipa, avand in vedere ca echipa sa a promovat in prima liga. Toate acestea ne arata ca Sogndal va juca deschis in partida cu Valerenga si probabil vom vedea aceeasi echipa de start, cu exceptia lui Bolseth si Grodas care nu se stie daca vor intra pe teren. 

{{notification_msg}}