Confruntare în prima ligă din Norvegia: Stromsgodset – Aalesund

Analiza meciuri

Stromsgodset – Aalesund

Nu putem spune despre acest duel ca este un derby, deoarece Stromsgodset este clar favorita daca ne uitam peste clasament. Inaintea acestei etape se afla pe pozitia a 4 a, in timp ce Aalesund este foarte aproape de zona retrogradabila. Ambele evolueaza destul de slab in deplasare, unde au inregistrat o victorie, un rezultat de egalitate si 4 infrangeri. In rest putem zice ca Stromsgodset este mai buna la toate capitolele, avand in vedere ca are cu 11 puncte mai mult decat adversara sa. In ultimele 5 partide, Stromsgodset a obtinut 3 victorii si a fost invinsa de doua ori, iar Aalesund in aceeasi perioada a triumfat o singura data, a remizat de doua ori si tot de doua ori a fost infranta. Echipa gazda a fost castigatoare in ultimele 4 intalniri directe dintre aceste doua cluburi.

Stromsgodset

Este vice-campioana din sezonul trecut, iar acum toata lumea se astepta sa termine campionatul pe podium. Pana acum lucrurile arata bine, insa mai are de facut cateva modificari pe linia de fund. Pe terenul propriu Stromgodset evolueaza foarte bine, unde a reusit sa marcheze de 18 ori si a remizat doar o data. In deplasare intampina probleme, deoarece a castigat doar un meci pana acum. Etapa trecuta a pierdut cu 2-1 in derby-ul cu Odd Skien, echipa de pe locul secund, infrangere ce a pus capat unei serii de 3 victorii la rand, una din ele contribuind la calificarea in sferturile de finala ale Cupei. Trebuie sa amintim de triumful in fata celor de la Valerenga de acum doua etape, cand a reusit sa intoarca scorul de la 2-0 la 3-2 in favoarea sa. Atunci au marcat doua rezerve, asa ca antrenorul Storflor l-a titularizat pe Keita. Vor lipsi Hoiland, Junior si Abu, pentru ca sunt suspendati din cauza cartonaselor primite.

Aalesund

A terminat campionatul trecut pe la mijlocul clasamentului, iar in acest sezon nu se descurca foarte bine, pentru ca este in zona retrogradabila. Este echipa cu cele mai putine goluri inscrise in deplasare, doua la numar, dar aceste goluri i-au adus 4 puncte. Acum doua etape a invins-o in deplasare pe Bodo Glimt si se mai poate lauda cu victoria in fata celor de la Tromso cu scorul de 6-0. Apoi a urmat o serie negativa de 5 partide fara a triumfa. In etapa trecuta a remizat 2-2 cu Valerenga, in ciuda faptului ca a condus de doua ori. Antrenorul Frediksen a facut cateva modificari la echipa, insa acum va reveni Arnason in primul 11.

{{notification_msg}}