Confruntare în Premier League: Arsenal – Everton

Analiza meciuri

Arsenal – Everton

In cea de-a doua zi a weekend-ului se vor juca toate meciurile din ultima etapa a campionatului Premier League. Ramane de vazut daca Arsenal va prinde un loc de Champions League, fiindca Everton si-a asigurat prezenta in preliminariile Europa League. “Tunarii” se lupta cu Manchester City si cu Liverpool pentru acea pozitie. Gazdele sunt la un punct distanta de Liverpool si la 3 de Manchester City, asadar are nevoie de victorie si de pasi gresiti din partea adversarelor. In confruntarea directa din tur Everton s-a impus acasa cu 2-1.

Arsenal

Am mentionat deja ca are nevoie doar de victorie pentru a spera la Champions League, desigur cu conditia ca City si Livepool sa se impiedice. Totusi aceste echipe intampina adversari mai modesti si este greu de crezut ca Arsenal isi va indeplini obiectivul. Dupa o perioada lunga de timp, jucatorii antrenorului Wenger sunt nevoiti sa se multumeasca cu prezenta in Europa League. Este adevarat ca dupa prima parte a sezonului nu meritau mai mult, doar pe final au inceput sa joace mai bine si sa castige 6 partide. Nu a fost de ajuns pentru a fi pe un loc ce duce in Champions League. Arsenal va juca finala FA Cup cu Chelsea saptamana viitoare pe Stadionul Wembley. Din cauza accidentarilor vor absenta Perez, Oxlade-Chamberlain si Cazorla.

Everton

Oaspetii din Liverpool sunt relaxati inaintea acestui duel, deoarece si-au asigurat prezenta in Europa League, fiind pe locul 7 in clasament. Cu siguranta asta e motivul pentru rezultatele modeste din ultima vreme. In etapa trecuta a invins-o acasa pe Watford cu 1-0. Acum Everton va intalni o echipa care viseaza la un loc ce duce in Champions League si va avea un meci dificil. Probabil antrenorul Koeman va folosi acelasi prim 11 ca in partida precedenta, mai ales ca nu va putea cont ape serviciile lui Funes Mori, Bolasie, Colem, McCarthy si Sekelenburg.

{{notification_msg}}