Confruntare amicală: Portugalia - Bulgaria

Analiza meciuri

Portugalia – Bulgaria

Doua echipe ce au terminat in mod diferit campania pentru calificarea la Campionatul European din Franta, se vor intalni vineri seara in Leiria. Vom vedea echipa Portugaliei in frunte cu Cristiano Ronaldo, in aceasta vara la turneul final, iar in ceea ce priveste nationala Bulgariei, aceasta va sta acasa. Aceste doua echipe nationale s-au intalnit ultima data intr-un meci amical in 1992, castigat de Portugalia acasa cu 2-1.

Portugalia

Desigur ne asteptam ca Portugalia sa obtina victoria, mai ales ca ar fi grozav pentru ea sa fie intr-o forma buna inaintea turneului final din Franta. Dupa o perioada indelungata, Portugalia s-a calificat direct, fara mult stres, in ciuda faptului ca a avut un inceput dezastruos, pierzand in primul meci cu Albania cu scorul de 1-0. Insa acea infrangere i-a motivat pe jucatorii portughezi care au castigat urmatoarele 7 meciuri la rand, terminand pe primul loc in grupa. Ceea ce este interesant, e ca toate acele victorii au fost la diferenta de doar un gol, jucand eficient si nu spectaculos. A pierdut meciul amical din Rusia cu 1-0, dupa care a castigat in fata celor de la Luxembourg cu 2-0. Sa adaugam ca antrenorul Santos nu a convocat foarte multi jucatori, deoarece sunt multi accidentati sau in scadere de forma, printre care trebuie sa-i enumeram pe Velos, Thiago, Pizzi, Coentrao, Varela si Almeida.

Bulgaria

Dupa cum am spus mai sus, Bulgaria a ratat si de aceasta data calificarea la un turneu final, pentru ca acum a terminat pe locul 4 in grupa, avand cu 8 puncte mai putin decat Norvegia, ocupanta locului 3. Nu a fost nici macar aproape de baraj, in ciuda faptului ca unele echipe din Bulgaria au avut recent, rezultate bune in competitiile europene. Echipa natioanala a Bulgariei este clar intr-o scadere de forma, iar marea intrebare este daca tanarul antrenor Penev va reusi sa faca ceva in urmatoarea campanie de calificare pentru Cupa Mondiala. A inceput deja o reconstructie a echipei, care s-a vazut in ultimul meci jucat acasa cu Azerbaijan, cand au fost pe teren multi jucatori noi si a reusit sa castige cu 2-0. Din acest motiv ne asteptam sa vedem aceeasi echipa si in duelul cu Portugalia. Vor lipsi din cauza accidentarilor jucatorii: Milanov, Terziev si Chochev.

{{notification_msg}}