Confruntare amicală: Franţa - Camerun

Analiza meciuri

Franta – Camerun

Gazda Campionatului European, Franta, va juca inca doua meciuri amicale, inainte sa inceapa competitia si in primul din ele o va intalni pe Camerun, luni seara la Nantes. Jucatorii Frantei sunt intr-o forma buna inaintea acestei partide, deoarece recent au obtinut rezultate bune in duelurile amicale. Camerun vine dupa o serie de 5 remize, 2 victorii si o infrangere. Trebuie sa precizam ca aceste nationale s-au mai intalnit de doua ori, prima data in Paris, intr-o confruntare amicala care s-a incheiat 0-0, iar apoi in Cupa Confederatiilor 3 ani mai tarziu, tot pe acelasi stadion, scorul final fiind 1-0 pentru Franta.

Franta

Toate acestea ne arata ca Franta intampina probleme in meciurile cu Camerun, probabil din cauza ca sunt multi jucatori ai Camerunului care evolueaza in ligile franceze de fotbal. Aceasta generatie este plina de jucatori talentati si o poate invinge de aceasta data pe Camerun, astfel crescand moralul echipei inaintea startului turneului european. Jucatorii antrenorului Deschamps au obtinut 4 victorii acasa, iar in ultimele 8 partide, au pierdut doar o singura data, anul trecut cu Anglia, in deplasare. In luna martie Franta a castigat cu 3-2, cu Olanda, dupa care a triumfat cu 4-2 pe Stade de France in fata Rusiei. Referitor la echipa de start, credem ca antrenorul va trimite in teren cei mai buni jucatori in meciul de luni seara. Franta nu se va putea baza la acest Campionat European pe mai multi jucatori, printre care se numara: Zouma, Lacazetteaa, Varane, Ben Arfa, Sakho si Benzema.

Camerun

A pierdut doar o singura data in ultimele 11 meciuri, cu Coasta de Fildes, dar au inregistrat si 6 victorii in aceasta perioada, incluzand doua in preliminariile pentru Cupa Africii, cu Africa de Sud. In acele partide a debutat pe banca tehnica a Camerunului, antrenorul belgian Hugo Broos, de la care sunt asteptari mari, avand in vedere ca la Cupa Africii si la Campionatul Mondial, echipa a fost eliminata imediat dupa faza grupelor. Tactica de joc nu s-a schimbat foarte mult, bazandu-se in continuare pe defensiva, pe linia de mijloc si pe contraatacurile rapide. In acest fel echipa va conta mult pe jucatorii Choupo-Motting, Aboubakar si Moukandjo, ultimul fiind accidentat si probabil inlocuit cu Zoua. Din cauza accidentarilor vor mai absenta Tchani, Mbia si Njie.

{{notification_msg}}