Campionatul European:Spania U21 - Italia U21

Analiza meciuri

Spania - Italia

Campionatul European U21 a ajuns la faza semifinalelor si una din cele doua semifinale se va disputa intre Spania si Italia. Spaniloii pleaca favoriti in acest duel dupa ce au reusit sa castige toate cele 3 meciuri din faza grupelor. Ultima intalnire dintre cele doua echipe dateaza din 2013 atunci cand Spania s-a impus cu 4-2 si ulterior au devenit campioni europeni in acea editie disputata in Israel.

Spania

Spaniolii s-au calificat greu la acest turneu final dupa ce au disputat un play-off impotriva Austriei. Austriecii au opus o rezistenta acerba si au fost eliminati abia dupa lovituri de departajare. La turneul final spaniolii si-au mai revenit si au reusit sa obtina 9 puncte in faza grupelor. Dupa primele 2 partide in care au obtinut calificarea antrenorul Celades a jucat meciul cu Serbia cu rezervele si s-au impus cu 1-0.

Italia

Chiar daca s-au calificat in semifinale de pe prima pozitie in grupa italienii au fost aproape sa fie eliminati. Dupa ce in prima etapa au trecut de Danemarca cu 2-0 a urmat apoi duelul cu Cehia in care si-au subestimat adversarul si au suferit o infrangere dureroasa cu 3-1. Italia a ajuns la meciul decisiv cu Germania in care aveau neaparat nevoie de victorie iar acest lucru s-a intamplat, Italia s-a impus cu 1-0. Semifinala cu Spania se anunta foarte grea mai ales ca nu vor juca doi oameni de baza dupa ce au primit cartonase galbene in meciul cu Germania.

{{notification_msg}}