Bătălie pentru puncte pe Anfield: Liverpool - Newcastle

Analiza meciuri

Liverpool – Newcastle

Etapa cu numarul 35 din Premier League, ne aduce un meci intre doua echipe aflate la partile opuse ale clasamentului, dar ambele au nevoie mare de puncte, deoarece ocupanta locului 7, Liverpool isi doreste sa termine pe o pozitie care sa o califice in cupele europene, iar Newcastle este penultima in clasament si se lupta pentru a evita retrogradarea. Ambele echipe sunt intr-o forma buna si trebuie sa precizam ca in ultimele 4 intalniri directe echipa gazda a fost invingatoare.

Liverpool

Se asteapta sa castige din nou, pentru ca joaca pe teren propriu si pentru ca se lupta sa ajunga pe o pozitie ce duce in cupele europene. Dupa seria de 3 victorii la rand, a urcat pe locul 7 si este la o distanta de 5 puncte fata de ocupanta locului 5, Manchester United, insa mai are un meci de jucat, iar Arsenal si Manchester City nu sunt departe nici ele. Jucatorii antrenorului Klopp au invins-o pe Evertoon etapa trecuta, pe Anfield cu scorul de 4-0, iar inainte au castigat cu Bournemouth si Stoke. Trebuie sa adaugam ca Liverpool a reusit calificarea in semifinalele Europa League. A recuperate handicapul de doua goluri din mansa tur cu Borussia Dortmund si a castigat cu scorul de 4-3 in cel de-al doilea meci. Saptamana viitoare o va intalni pe Villarreal in duelul tur al semifinalei Europa League. Ne asteptam ca antrenorul Klopp sa trimita in teren acelasi prim 11 care a fost si in partida cu Bournemouth. Sunt multi jucatori pe lista accidentatilor printre care se numara: Origi, Gomez, Emre Can, Benteke, Henderson, Ings, Rossiter si Skrtel.

Newcastle

Cand am zis mai sus ca Newcastle se alfa intr-o forma buna, ne-am referit la ultimele doua etape pentru ca a obtinut 4 puncte. Weekend-ul trecut a castigat cu Swansea cu scorul 3-0, punand capat unei serii negative de 6 infrangeri si o remiza. Marti a terminat la egalitate 1-1 cu puternica Manchester City. Chiar daca a obtinut rezultate poztive in ultimele doua meciuri, Newcastle inca se afla in zona retrogradabila, fiind la 2 puncte de echipa de pe locul 17, Norwich si la 1 punct distanta de ocupanta pozitiei a 18 a, Sunderland. Din aceste motive credeam ca in duelul cu Liverpool va incerca sa smulga cateva puncte care o poate salva de retrogradare. Antrenorul Benitez a anuntat ca echipa sa va juca ofensiv sambata. Nu-i vom vedea in teren pe Janmaat, Taylor, Elliot, Coloccini, Haidar si Krul.

{{notification_msg}}