Amical international: Franta - Italia

Analiza meciuri

Amical international: Franta - Italia

Echipa nationala de fotbal a Frantei primeste in aceasta seara vizita selectionatei Italiei, in frumosul oras Nice. Amintim faptul ca vom putea urmari doar francezii in Cupa Mondiala din acest an, italienii ratand calificarea dupa mult timp. Cat despre meciurile amicale din trecut, francezii se impun in 2012 si 2016, dar in urma intalnirii din Campionatul European din 2008 Italia se impune cu 2-0 in faza grupelor.

Franta

Francezii cu siguranta nu au uitat infrangerea din Finala Cupei Mondiale din 2006 disputata in Germania, asteptandu-ne pentru aceasta partida - desi amicala sa lupte pentru victorie, mai ales ca meciul se desfasoara la Nice. Francezii se afla in perioada de pregatire pentru Cupa Mondiala, numarandu-se printre marile favorite, luand in considerare puternicul lot al echipei de care antrenorul Deschamps dispune. Selectionerul nationalei fiind pastrat chiar in urma esecului din finala Campionatului European impotriva Portugaliei. Deschamps reuseste sa califice Franta cu lejeritate pentru Cupa Mondiala, inregistrand sapte victorii, doua egaluri si o infrangere. Amintim ca in urma cu patru zile selectionata Frantei a mai disputat un amical impotriva Irlandei, reusind victoria cu 2-0. Partida in urma careia selectionerul anunta ca va aborda o strategie complet diferita impotriva italienilor.

Italia

Detinatore a patru titluri de campioana mondiala - Italia rateaza calificarea, fiind invinsa de catre Suedia in play-off cu un scor total de 1-0. In urma acestui esec antrenorul Ventura este dat afara, fiind inlocuit temporar cu Di Baggio pentru amicalurile impotriva Argentinei si Angliei. Italia pierde sub conducerea lui Di Baggio amicalul cu Argentina si remizeaza cu Anglia. Luna trecuta aducand-ul ca selectioner pe Roberto Mancini, care in urma cu patru zile in partida sa de debun reuseste o victorie importanta, 2-1 impotriva Arabei Saudite. Mancini este in cautarea formatiei potrivite de joc pentru a recapata reputatia de echipa puternica pierduta recent.

{{notification_msg}}