Va reuși Arsenal să o oprească pe Leicester?

Analiza meciuri

Arsenal - Leicester

Dupa ce a reusit etapa trecuta sa o invinga in deplasare pe  Manchester City cu scorul 3-1, uimitorul lider din Premier League va trebui sa joace impotriva altei echipe puternice in aceasta duminica si anume Arsenal care se afla pe locul 3 la 5 puncte distanta. Trebuie sa mentionam ca “tunarii” sunt singurii care au reusit sa o invinga pe Leicester in deplasare cu impresionantul scor de 5-2.

Arsenal

Este optimista in privinta acestui meci, deoarece sezonul trecut a triumfat acasa cu scorul de 2-1 in meciul cu Leicester. In afara de asta, jucatorii lui Wenger mai sunt motivati de faptul ca daca vor castiga se vor apropia la doar doua puncte fata de primul loc si vor avea sanse mari sa devina campioni. Cu siguranta Arsenal este capabila sa castige acest duel. Victoria obtinuta in deplasare cu 2-0 la Bournemouth a pus capac perioadei nefaste prin care a trecut, avand o serie de 3 egaluri si o infrangere in campionat. In meciul urmator o va intalni pe Burnley in FA Cup, o echipa din liga inferioara, asadar duminica pe Emirates ne asteptam la un joc ofensiv de la Arsenal, inca din primele minute. Sa adaugam ca pe lista accidentatilor se afla atacantul Welbeck si mijlocasii Cazorla, Rosicky si Wilshare.

Leicester

Am mentionat la inceput ca Leicester vine dupa o victorie frumoasa, reusita acasa la Manchester City, care ne duce la gandul ca in meciul cu Arsenal va folosi aceeasi tactica. Este adevarat ca in acest sezon a jucat cam la fel, mizand pe contraatac si faze fixe, adversarii avand mai multe ocazii si o posesie a mingii mai buna. Asa a reusit sa inscrie de doua ori cu City, al treilea gol fiind marcat de Mahrez, cel mai in forma jucator din echipa in acest sezon. Pe langa cele 14 reusite, mai are si 9 pase de gol, de pe urma carora a profitat si golgheterul din Premier League, Vardy, care a marcat de 18 ori. Portarul Cech va avea viata grea duminica, dar Arsenal se teme si de jocul colectiv al celor de la Leicester, antrenorul Ranieri folosind inca de la inceputul sezonului aceeasi echipa de start. Referitor la absentii acestui duel, nu-l vom vedea pe mijlocasul James si pe fundasul Shlupp, ambii fiind accidentati.

{{notification_msg}}